Bakan Karaismailoğlu’ndan metro simgesi açıklaması: Hiç kimsenin emek hırsızlığı yapmaması lazım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'daki metrolara konulan "U" harfli logoların anlamına ilişkin, "O, ulaştırmanın 'U'su" dedi. "İstanbul dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri. Bunları herkesin bilmesi lazım. Hiç kimsenin de emek hırsızlığı yapmaması lazım" diyen Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni de hedef aldı ve "Bir an önce ellerindeki metroları bitirsinler. 2,5 yıl oldu, yaptıkları, tamamladıkları bir metro projesi var mı?" ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’daki metrolara konulan “U” harfli logoların anlamına ilişkin “O, ulaştırmanın ‘U’su” dedi. Karaismailoğlu ayrıca, “İstanbul dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri. Bunları herkesin bilmesi lazım. Hiç kimsenin de emek hırsızlığı yapmaması lazım” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İstanbul’da yapılan metro projelerine konulan “U” harfli logoların bazı çevrelerce “underground (yer altı)” ifadesini yansıttığının belirtilmesinin sorulması üzerine Karaismailoğlu, “O, ulaştırmanın ‘U’su. İsteyen ‘underground’ anlasın ister ‘U-Bahn’ anlasın ister ‘ulaştırma’ anlasın ama biz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yaptığımız metroların ismini ‘U’ yapıyoruz” cevabını verdi.

“HERKESİN BİLMESİ LAZIM”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı metrolara karışmadıklarını belirten Karaismailoğlu, yabancılar geldiklerinde “M” ve “U” harfleri dolayısıyla kafa karışıklığı yaşayıp yaşamayacaklarına ilişkin soru üzerine de şunları söyledi:

“Niye karışsın ki? Altında ‘metro’ yazıyor zaten. Biz işin kendisine odaklanalım. İstanbul’da çok büyük işlerimiz var, 7 tane büyük metro işi yapıyoruz. 7 tane büyük metro işi 103 kilometre, bunun Türk lirası olarak karşılığı 60 milyar liradır ama karşı taraf hiçbir iş yapmadı. Sırf algı operasyonları yapan bir yönetim var. O yüzden bundan rahatsız oldular. İstanbul dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri. Bunları herkesin bilmesi lazım. Hiç kimsenin de emek hırsızlığı yapmaması lazım.”

Karaismailoğlu, Bakanlığın yaptığı metro istasyonlarına konulan logoların yeni olmadığına belirterek, “Orada yaptıklarımıza takılsınlar” dedi.

İBB’Yİ HEDEF ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin logolara tepki verinceye kadar ellerindeki işleri yapmaları gerektiğini ifade eden Karaismailoğlu, “Bir an önce ellerindeki metroları bitirsinler. 2,5 yıl oldu, yaptıkları, tamamladıkları bir metro projesi var mı?” ifadelerini kullandı.

“U MEVZUSUYLA UĞRAŞMAYIN”

Ankara’da da Bakanlık tarafından tamamlanan metrolara “U” harfli logoların konulup konulmayacağının sorulması üzerine Karaismailoğlu, “U mevzusuyla uğraşmayın” değerlendirmesinde bulundu.

İBB TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İstanbul’da metro simgesinin değiştirilmesine tepki göstermiş ve “Sayın Bakan, İstanbul’daki metronun simgesi 1992’den beri M’dir. Siz İBB’de görevdeyken de öyleydi, İstanbul’da en çok metro yapılan bu dönemde de M olarak kalacak. Hizmet İstanbul’a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Karaismailoğlu’ndan metro simgesi açıklaması: Hiç kimsenin emek hırsızlığı yapmaması lazım

Yorumlar kapalı.