Bakan Soylu’ya İzmir’de sırtı dönük protesto

İzmir'de, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup işçi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanlarından geçişi sırasında sırtlarını dönerek protesto gösterisi yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup işçi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun yanlarından geçişi sırasında sırtlarını dönerek protesto gösterisi yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi ziyaret için sabah saatlerinde İzmir’e geldi. İlk olarak İzmir Valiliği’ne geçen Bakan Soylu, burada il protokolü tarafından karşılandı. Valilik binası önündeki karşılamada Bakan Soylu, bazı yurttaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. İzmir Valiliği Şeref Defteri’ni imzalayan Soylu, daha sonra İzmir Güvenlik Toplantısı’na katıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Veysel Şahin’in de yer aldığı toplantı, basına kapalı olarak yapıldı. Ardından Soylu, Konak Camisi’nde cuma namazı kıldı.

 

Namaz çıkışı Konak Meydanı’ndan ayrılan Bakan Soylu, DİSK üyesi bir grup tarafından protesto edildi. Asgari ücretten verginin ve kesintilerin kaldırılması talebiyle CHP öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına katılmak için Konak Meydanı’na gelen DİSK üyesi 50- 60 kişilik grup, Süleyman Soylu’nun yanlarından geçişi sırasında sırtlarını dönerek protesto gösterisi yaptı. Kısa süren protesto, çevredeki bir yurttaşın kamerasına yansıdı.

Bakan Soylu, AKP Konak İlçe Başkanlığı tarafından kurulan AK Nokta’yı ziyaret etmek için meydandan ayrılırken protestocu işçiler ise 50 metre ilerideki asgari ücretle ilgili basın açıklamasının yapılacağı alana geçti.

Bakan Soylu, daha sonra Alsancak’taki MHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Veysel Şahin tarafından kapıda karşılanan Soylu, Şahin ve MHP’li yöneticilerle sohbet etti.

Bakan Soylu’ya İzmir’de sırtı dönük protesto

Yorumlar kapalı.