Bakan Yardımcısı Sayan: Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamalarımızı kullanmaya davet ediyorum

Sayan, anlık haberleşme amacıyla kullanılan yabancı menşeli platformlar ve sosyal ağların, ülkelerin yasal düzenlemelerine uymadığı gibi, hizmet kalitesi taahhütlerinin de bulunmadığını belirtti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yabancı menşeli platformlarda yaşanan sorunların, yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarının önemini bir kez daha ortaya çıkardığını bildirdi.

Sayan, Twitter hesabından, Facebook, Instagram ve WhatsApp servislerinde yaşanan erişim sorununa ilişkin açıklama yaptı.

Söz konusu platformlara uzun bir süre geçmesine rağmen ulaşılmadığını ifade eden Sayan, anlık haberleşme amacıyla kullanılan yabancı menşeli platformlar ve sosyal ağların, ülkelerin yasal düzenlemelerine uymadığı gibi, hizmet kalitesi taahhütlerinin de bulunmadığını belirtti.

Sayan, kullanıcı sayısı arttıkça ekonomik değeri büyüyen bu platformların, kullanıcılarına karşı daha fazla sorumlu olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Bu mecralarda sıkça yaşanan kesintiler, tüketici hakları yönünden yeni bir düzenleme ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bu tür sorunlar, yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarımızın önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamalarımızı kullanmaya davet ediyorum.

Bakan Yardımcısı Sayan: Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamalarımızı kullanmaya davet ediyorum

Yorumlar kapalı.