Belediyeye kızan 82 yaşındaki adam, eşi için yarım saatte bank yaptı

Yürüyüş güzergahlarına yerleştirdiği bankın üzerine "Yaşlılara karşı düşünceli davranın" yazdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya’da eşiyle birlikte yürüyüşe çıktığı güzergaha bank koyulması için belediyeye yaptığı başvurusu reddedilen adam, sonunda bankı kendisi yaptı.

A Estrada bölgesinde yaşayan 82 yaşındaki Manuel Souto ve 79 yaşındaki eşi María Souto, sabahları düzenli olarak yürüyüşe çıkıyor ve egzersiz yapıyor.

Independent Türkçe’nin haberine göre, Fakat çiftin kullandığı güzergahta oturmak ve dinlenmek için hiçbir bank bulunmuyor. Özellikle kireçlenme rahatsızlığından ötürü yürümekte güçlük çeken eşini de düşünen Manuel, yola bankların yerleştirilmesi için yerel yönetime başvuruda bulundu.

Ancak Manuel tüm girişimlerine rağmen yetkililerden olumlu cevap alamadı. Bunun üzerine vazgeçmek yerine eşi için kendisi bir bank yapmaya karar verdi.

Yakındaki bir yapı marketten birkaç tahta alan emekli torna ustası Manuel, evindeki atölyesine gidip çalışmaya başladı.

“Bankı yapmak yarım saatimi aldı” diyen Manuel, “Birkaç tahta aldım. Evdeki atölyem durduğu için testerem de vardı. Kesme biçme işlerinden sonra tahtaları çiviledim ve bitiriverdim” ifadelerini kullandı.

Belediyeye kızan 82 yaşındaki adam, eşi için yarım saatte bank yaptı

Bankın son haliyle biraz daha cila ve zımpara istediğini fakat şimdilik iş görecek kadar sağlam olduğunu söyleyen yaşlı adam, bir esnaftan izin alarak bankı onun dükkanının önüne yerleştirdi.

Ayrıca Manuel tükenmez kalemle bankın üzerine “Yaşlılara karşı düşünceli davranın” yazan bir mesaj da kazıdı.

María’nın bankı gördüğünde çok sevindiğini ve kendisine sarılıp öptüğünü söyleyen Manuel, kafasına göre buraya bank koymanın olumsuz sonuçlar doğurabileceğinin de farkında.

Yaşlı adam, şakayla karışık şekilde “Eğer hapse girersem, birinin bana tütün getirmesi lazım” dedi.

Bazı komşularının kendisiyle bir bank daha yapması için iletişime geçtiğini de söyleyen Manuel, “İsteklerini kabul etmedim. Sadece bunu yaptım, bu da yalnızca eşim için” ifadelerini kullandı.

Yaşlı adam “hiç okula gitmediğini ve aynı eşi gibi çocuk yaşta çalışmaya başladığını, hayatı boyunca da çalıştığını” söyledi.

Belediyeye kızan 82 yaşındaki adam, eşi için yarım saatte bank yaptı

Yorumlar kapalı.