Bella Hadid’den Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için yardım çağrısı

Süper model Bella Hadid, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Türkiye ve Suriye için yardım çağrısı yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü model Bella Hadid, Kahramanmaraş depremi sonrası hem Türkiye hem de Suriye için yardım çağrısı yaptı.

26 yaşındaki Filistin asıllı Amerikalı model, Instagram hesabından Türkiye haritası ile birlikte bilgilendirme metni yayımladı.

Hadid, “6 Şubat’ta Türkiye’nin güneyi ve Suriye’yi 7,8 büyüklüğünde bir deprem vurdu ve bu, onlarca yıldır bölgeyi vuran en güçlü depremlerinden biri olarak kaydedildi. Bunu, siyasi istikrarsızlık ve mülteci krizinden zaten kırılgan olan bir bölgeyi sarsmaya devam eden güçlü artçı şoklar ve yıkım izledi” diye yazdı.

“30 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yaralandığı deprem sonrası, hasar değerlendirilmeye devam ettikçe bu sayıların önümüzdeki günlerde ve haftalarda önemli ölçüde artması bekleniyor. Dondurucu soğuk, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını daha da karmaşık hale getiriyor” diyen Hadid, “Şu anda en vahim insani durum, bu felaketten önce bölgede yaşayan 4,5 milyon insanın en az 4,1 milyonunun zaten insani yardıma muhtaç olduğu kuzeybatı Suriye’de yaşanıyor. Mülteci kampları anında çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Türkiye ile Suriye arasındaki tek ikmal ulaşım yolu depremle yıkıldı” mesajını yazdı.

Hadid, mesajını şu sözlerle bitirdi:

“Bu inanılmaz ülkeler ve insanlar için derin bir keder içindeyim. Yakın gelecekte yapabileceğim daha çok şey düşünüyorum. Ancak şimdilik sizi bazı güvenilir kuruluşlarla baş başa bırakacağım. Sizi seviyorum.”

Ünlü model, takipçilerinin yardım etmesini istediği kuruluşları UNICEF, Suriye’deki Beyaz Kasklılar, Suriye-Amerikan Tıp Derneği, Uluslararası Tıp Birliği ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği olarak sıraladı.

Hadid’in depremzedeler için yardım çağrısına Türk takipçilerinden teşekkür mesajları yağdı.

AHBAP’A DA BAĞIŞ İSTEMİŞTİ

Hadid, depremin hemen ardından yaptığı paylaşımda, “Bütün bedenim üşüyor. Üzgünüm ve sizler için dua ediyorum. Korkunç haberler beni kemiklerime kadar sarsıyor. Yardım etmek için yollar arıyorum” diyerek, AHBAP Derneği’ne bağış çağrısı yapmıştı.

Bella Hadid’den Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için yardım çağrısı

Yorumlar kapalı.