Bilerek Covid-19’a yakalanan Çek şarkıcı hayatını kaybetti

Çekya’da halk müziği şarkıcısı Hana Horka (57), bazı kısıtlamalardan muaf olmak amacıyla bilerek corona virüse yakalandıktan sonra sosyal medya hesabından iyileştiğini duyurdu, ancak 2 gün sonra hayatını kaybetti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Horka’nın oğlu Jan Rek, BBC’ye verdiği demeçte, annesinin aşısız olduğunu, babası ve kendisinin Kovid-19’a yakalandığı dönemde kendisini korumayıp hastalandığını söyledi.

Rek, babasının ve kendisinin aşılarını yaptırdığına işaret ederek ancak annesinin aşıyı reddettiğini ve testleri pozitif çıkmasına rağmen izole olmadığını belirtti.

Rek  “Annem 5 gündür hastaydı. Onun kendisine corona virüs bulaştırdığını ilk başta anlamamıştım. Çünkü kendisini izole etmemişti. Sonradan öğrendim ki babam ve ben virüse yakalandığımızda o da isteyerek virüse yakalanmış. İlk başta bir PCR test yaptırdı ve sonucu negatif çıktı. ”

Horka, Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından bir süre sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iyileştiğini belirtse de dün yaşamını yitirdi.

Ülkenin ünlü müzik gruplarından biri olan Asonance’in solisti olan Horka, paylaşımında, “Şimdi tiyatro, sauna, konser olacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Çekya’da sinemalar, barlar ve kafeler de dahil olmak üzere çok sayıda mekana giriş hakkı kazanmak için aşı yaptırmak veya yakın zamanda salgını atlatmış olmak gerekiyor.

Çekya’daki Kovid-19 vaka sayısı son günlerde salgının en yüksek seviyelerine ulaşırken 10,7 milyonluk nüfuslu ülkede vaka sayısı 28 bini geçti.

Ülkede nüfusun yaklaşık 63’üne iki doz aşı yapıldığı belirtiliyor.

Bilerek Covid-19’a yakalanan Çek şarkıcı hayatını kaybetti

Yorumlar kapalı.