Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolatanın az bilinen faydaları

Bitter çikolata saf kakaodan üretilen bir çikolata türüdür. Özellikle içerisinde sağlığa zararlı yağlar, rafine karbonhidratları kimyasal katkılar eklenmeden üretilmesinden dolayı pek çok faydası bulunmaktadır. Günümüzde çok sık tükettiğimiz bitter çikolatalar oldukça lezzetli besinlerden birisidir.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitter çikolata diğer sütlü çikolatalara göre üç kat daha fazla antioksidan içermektedir. Özellikle günlük bir miktar çikolata tüketmek yaşlanmaya karşı büyük koruma sağlarken kanser riskini de azaltmaktadır.

Bitter çikolataların faydaları şunlardır:

– Bitter çikolatada Teobromin molekülü bulunmaktadır. Bu sayede bitte çikolata öksürüğe karşı iyi gelirken boğazdaki inatçı kaşıntıyı da engellemektedir.

– Bitter çikolata antioksidan deposudur. Bitter çikolatanın içeriğinde bulunan kakao oldukça fazla antioksidan etkisini yüksek miktarda göstermektedir. Bu sebeple düzenli açıdan tüketilmesi pek çok kalp ve kanser hastalıklarını engellemektedir.

– Bitter çikolata stresi yatıştırarak beynin daha dingin olmasını sağlar.

-Bitter çikolatanın içerisinde bulunan plavonoit maddesi kolesterol düşmanıdır. Bu sebeple bitte çikolata kolesterol seviyesini düzenler ve kişilerin sağlıklı olmasını sağlar.

Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolatanın az bilinen faydaları

Bitter çikolata neye iyi gelir?

Çikolata çeşitleri oldukça çeşitlidir. İçlerinde en çok sevilen çikolata çeşidi bitter çikolatadır. Bitter çikolata çok sevilen ve sıklıkla tüketilen bir besindir. Bitter çikolatanın pek çok şeye iyi gelmektedir.

Bitter çikolatanın nelere iyi geldiklerini sizlere şu şekilde sıraladık.

– Bitter cilt sağlığına iyi gelmektedir. Özellikle güneş ışınlarının neden olduğu hasarların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede daha pürüzsüz bir cilde kavuşulmasını sağlar.

– Şeker hastalarına iyi gelen bitter çikolata kan şekerini düzenler.

– Özellikle anne adaylarına stres azalttığı da bilinmektedir.

– Bitter çikolata felç riskini en aza indirmektedir.

– Bitter çikolata kilo vermeye yardımcı bir besindir.

Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolatanın az bilinen faydaları

Bitter çikolata ne işe yarar?

Günümüzde şüphesiz herkes çikolata yemeyi çok sever. Fakat yüksek oranda şeker içermesi sebebiyle özellikle diyet yapan ve diyabet hastaları çikolatadan uzak durmaktadır. Fakat bitter çikolata birçok yönden kişilere yardımcı olmaktadır.

Bitter çikolata sadece kakaodan üretilmektedir. Bu nedenle diğer sütlü çikolatalara göre çok daha faydalıdır. Özellikle yapılan araştırmalara göre bitter çikolata tüketen kadınların daha az felç olma riski taşıdığı da belirlenmiştir.

Bitter çikolata kişilere mutluluk verir. Stresi azaltırken kişilerin daha sakin ve mutlu olmasını sağlamaktadır. Ayrıca içerdiği bol lifler sayesinde tok tutmanızı da sağlamaktadır. Bu nedenle diyet yapan kişilerin tercih ettiği çikolata türlerinden olmaktadır.

Bitter çikolatanın diğer bir özelliği ise beyne giden kan dolaşımını hızlandırmasıdır. Retinaya giden kan akışını arttırması sebebiyle görme duyusun da iyileştirme yardımcı olmaktadır.

Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolatanın az bilinen faydaları

Bitter çikolatanın az bilinen faydaları

Bitter çikolatanın lezzetli olmasının yanı sıra faydaları da saymakla bitmiyor. En çok bilinen faydası şüphesiz kişilere mutluluk vermesidir. Bunlar dışında insan vücuduna da bilinmeyen birçok faydası bulunmaktadır. Bitter çikolatanın çok duyulmayan faydaları şunlardır:

– Bitter çikolata iyi bir enerji kaynağıdır. Özellikle spor egzersizlerinden önce kahve veya yoğurt ile tüketildiğinde performansın da artmasına yardımcı olur.

– Bitter çikolata beyne kan pompalanmasını kolaylaştırmaktadır. Bu da kişilerde algıyı yükseltir. Beyin fonksiyonlarına sağladığı faydalar ile birlikte öğrenmeyi de kolaylaştırmaktadır.

– Bitter çikolatanın diğer bir faydası ise cilde olan yararıdır. Cildi güzelleştirme etkisi de bulunmaktadır.

Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolatanın az bilinen faydaları

Bitter çikolata nasıl tüketilmelidir?

Bitter çikolata da her şey gibi miktarı iyi ayarlandığında faydalı olmaktadır. Her bünyeye göre değişkenlik gösterse de haftada 2 veya 3 kez yaklaşık 30 ile 60 gram arasında tüketilmesi uygundur. Ayrıca bitter çikolata alırken içeriğinde en az %60 kakao içermesi çok önemlidir.

Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolatanın az bilinen faydaları

Yorumlar kapalı.