Boğaziçi öğrencileri Kadıköy’de alkışlarla karşılandı

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepkiler sürüyor. AKP’li Bulu’yu rektörlük binası önünde protesto eden yüzlerce öğrenci, Kadıköy Rıhtımı'na geçerek burada protestolarına devam etti. AKP'li ve MHP'liler öğrencileri hedef gösterirken, gece saatlerinde öğrencilere uzun namlulu silahlar ile operasyonlar düzenlendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’de milletvekili olmak için aday olan Melih Bulu’yu Boğaziçi’ne rektör olarak atamasına yönelik protestolar  sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs ana giriş kapısı önünde yapılan eylem sırasında demir sürgülü kapıya kelepçe takıldı. Takılan kelepçe birçok yurttaş tarafından tepkiyle karşılanırken, konuyla  ilgili inceleme başlatıldığı açıklandı.

Boğaziçi öğrencileri Kadıköy’de alkışlarla karşılandı

METALLICA’LI İSTİFA ÇAĞRISI

Boğaziçi öğrencileri, protesto sırasında zeka dolu mesajlar vermeyi de ihmal etmedi.

Öğrenciler, dün yaptığı açıklamada hard rock müzik türünü beğendiğini ve Metallica dinlediğini söyleyen Bulu’yu, Metallica’nın ‘Master of Puppets’ şarkısını çalarak protesto çağırdı.

KADIKÖY’DE POLİS ENGELİ

Boğaziçi Dayanışması’ndan yapılan açıklamada, “Kayyumlara karşı, gözaltılara ve işkenceye karşı saat 16:00’da Kadıköy Rıhtım’da buluşuyoruz. Bu kelepçe kırılacak” açıklaması yapıldı. Açıklamadan kısa bir süre sonra polis, Kadıköy’de  öğrencilerin eylem yapmak istediği Rıhtım Meydanı’nı çevreledi.

ÖĞRENCİLER ALANDA

Kadıköy Rıhtım’ına ulaşan öğrenciler protestolarına burada devam ediyor. CHP Kadıköy Gençlik kolları da alana gelinerek öğrencilere destek verdi.

Kadıköy Rıhtım Meydanı’nı tıklım tıklım dolduran öğrenciler ve onlara destek vermek için alana gelen yurttaşlar, Melih Bulu hakkında,” Seni rektör yaptırmayacağız” sloganları atıyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda yapmak istedikleri eylem nedeniyle meydan polis tarafından çevrelendi. Kadıköy’ün iç taraflarındaki meydanlara da polis konuşlandırıldı. Polisin çevrelediği meydana ilk olarak CHP Kadıköy Gençlik Kolları “Gençlik gelecek gelecek özgürleşecek, Boğaziçi Direniyor” pankartı açarak giriş yaptı. Daha sonra birçok öğrenci kurumu, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyesi meydanı doldurdu. “Kayyım rektör istemiyoruz” sloganlarının atıldığı meydanda yurttaşlar “Kayyumla gelen direnişle gider”, tek terörist sizsiniz”, “Gözaltılar serbest bırakılsın” dövizleri taşıdı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Beşiktaş’tan vapurlarla gelmesiyle birlikte Rıhtım Meydanı doldu. “Direnişimiz biter mi sandın” pankartı arkasında “Seni rektör yaptırmayacağız” sloganıyla alana giren öğrenciler coşkuyla karşılandı. Yapılan açıklamada, “Çevremiz polislerle dolu. Gözaltına alınan arkadaşlar yanımızda değil. Şimdi hep beraber buradayız. Kayyım rektörün iddialarının aksine biz burada üniversitenin azınlığını değil hepsini temsil ediyoruz. Biz kayyım atamalarına karşıyız. Kayyım uygulamalarının bizi geri götüreceğini biliyoruz. Vazgeçmeyeceğiz. Sadece üniversiteler değil hem STK’ler hem belediyeler bu uygulamayla karşı karşıya. Kayyımlar gidene kadar, gözaltına alınan arkadaşlar bırakılana kadar konu kapanmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Boğaziçi öğrencileri Kadıköy’de alkışlarla karşılandı

Yorumlar kapalı.