Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Zenginobuz: Üniversite dışından polise karşı çıkma durumunda olan provokatörler oluyor

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, eski AKP'li milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından çıkan protestolara hakkında konuştu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, eski AKP’li milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından çıkan protestolara ilişkin olarak, “Öğrencilerimiz yalnızca rektörlük atamasıyla alakalı kaygılarını belirtmek üzere toplanmışken, provokatörler, dışarıdan katılmak isteyenler tabii ki oluyor. Boğaziçi üzerinden polise karşı çıkma durumu var, öğrencilerin bununla en ufak bir alakası yok. Bunu lütfen ayıralım, BOUN öğrencileri sorumlu davranarak onları dışlamaya çalışmak için elinden geleni yapmıştır. Polisler, güvenlik görevlilerimiz ve sorumlulular buna dikkat etsinler. Yeni atanan rektörümüz de öğretim üyeleriyle temas etsin, polise gerek yok. Bizim üniversitemizde en zor zamanlarda dahi böyle bir şey olmamıştır. Öğrencilerimiz bunlar değil, dışarıdan gelenlerin tahriklerini kullanmayalım. Şiddetten uzak duralım” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasına karşı protestolar devam ederken, sabaha karşı 4’ü Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmak üzere 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 17’si gözaltına alındı.

Konuyla ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube yayına katılan Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, eyleme üniversite dışından kişilerin de katılmaya çalışarak “polise karşı çıkma durumu içinde olduklarını” söyledi. Polis ablukası altındaki Boğaziçi Üniversitesi’nin boşaltılması gerektiğini söyleyen Prof. Zenginobuz, Cumhurbaşkanı kararıyla atanan Prof. Melih Bulu’ya seslenerek, “Öğretim üyeleriyle temas etsin, polise gerek yok. Bizim üniversitemizde en zor zamanlarda dahi böyle bir şey olmamıştır. Öğrenilerimiz bunlar değil, dışarıdan gelenlerin tahriklerini kullanmayalım. Şiddetten uzak duralım. Rektörün tutumundan başlar bu da, rektörler polis sokmamıştır şu ana kadar, şu anda da gerekli değil. Tabii ki protesto yapılacaktır, yapılabilir. Barışçıl olduğu sürece özgürlüklerin gereğidir. Polise, şiddete gerek yoktur. Kampüsümüzün boşaltılması gerekmektedir” diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Zenginobuz: Üniversite dışından polise karşı çıkma durumunda olan provokatörler oluyor

Yorumlar kapalı.