Bu 5 yiyecekten uzak durun! Şeker ihtiyacımızı karşılamak için tüketiyoruz ama şekerden bile zararlı

Sağlıklı beslenme üzerine çok farklı düşünceler bulunuyor. Dışarıdan aldığımız bazı yiyecekler sağlıklı olarak pazarlansa da diyetisyenler bu yiyeceklerin çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğini paylaştı. Şekerden çok daha zararlı olduğu belirtilen bu yiyecekleri yemeden önce tekrar düşünün.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fazla şeker ve şekerli gıda tüketimi, diyabet başta olmak üzere yüksek tansiyon ve ölümcül kalp hastalığına yol açabilir. Bu sebeple, şeker tüketimini azaltmak isteyenler çeşitli gıdalara yöneliyor.

Enerji barları, granola, tahıl çubukları, dondurulmuş yoğurt ve kuru meyveler bu yiyeceklerin başında geliyor. Ancak şekeri azaltmak için tükettiğimiz bu besinlerin de zararlı olduğu ortaya çıktı.

KURUTULMUŞ MEYVE

Diyet yaparken listelere yazılan kurutulmuş meyveler, şeker oranı yüksek olduğu için çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Kuru meyveye geçmek yerine elma, muz, kuru üzüm gibi tatlı ve lezzetli tadı olan bütün meyveleri tercih etmelisiniz.

GRANOLA

Sağlıklı bir besin olarak satılan tahıl ürünü olan granolaların bir kısmı çok fazla şeker ve sağlıksız yağ barındırır. Satın aldığımız granolanın etiketine dikkatli bakarak, şekeri düşük olan ve sağlıklı yağlarla üretilen granolayı tercih etmeliyiz.

ENERJİ BARLARI

Gün içinde şeker ihtiyacımızı karşılamak için tükettiğimiz enerji barları göründüğü kadar masum değil. Atıştırmalık olarak pazarlanan enerji barlarının bazıları şeker ve kalori bakımından oldukça yüksektir. Bu yüzden, tam tahıllardan yapılan ve daha düşük şeker içeriğine sahip enerji çubuklarını seçmek önemlidir.

TAHIL ÇUBUKLARI

Tahıllar, çok fazla şeker içerdikleri için zayıf bir besin kaynağıdır. Tam tahıllı tahıllar beslenme için mutlaka zararlı olmasa da, bar tahıllarından kaçınmak en iyisidir. Bunun nedeni, tahıl çubuklarının vaat edilen liften daha fazla şeker içermesidir.

DONDURULMUŞ YOĞURT

Yine birçok insanın tatlı ihtiyacını karşılamak için tükettiği dondurulmuş yoğurtların içerisinde yüksek miktarda şeker ve yağ bulunmaktadır. Birçok donmuş yoğurt çeşidinde şeker oranı yüksektir, genellikle şekerlemelerden ve normal dondurmadan daha fazladır.

 

Bu 5 yiyecekten uzak durun! Şeker ihtiyacımızı karşılamak için tüketiyoruz ama şekerden bile zararlı

Yorumlar kapalı.