Bunları tükterek fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz! İşte metabolizmayı motor gibi çalıştıran yiyecekler…

Fazla kilolarımızdan kurtulmak için öncelikle düzenli ve sağlıklı beslenmemiz gerekir. Eğer düzenli bir beslenme programımız yok ise, bu durum metabolizmamızın yavaş çalışmasına neden olur. Peki, metabolizmamızı hızlandırmak için neler tüketmeliyiz? İşte detaylar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kendimizi eve kapatmaya başladık. Gün içinde hareketsiz olmamız, metabolizmamızın da yavaş çalışmasına neden olabilir. Düzenli olarak egzersiz yapmamamız durumunda vücutta yağlar depolanmaya başlar ve kilo almaya neden olur. Kilo almamızı önlemek ve kilo vermek için metabolizmamızın hızlı çalışması gerekir.

Düzenli bir beslenme programına ekleyeceğiniz bazı besinlerle metabolizmanızı hızlı çalıştırabilirsiniz.

ZENCEFİL

Vücudun ısısını artıran termajonik bir özellikte olan zencefil, bu özelliği sayesinde metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağ yakımını destekliyor.

Ara öğünlerde tüketeceğiniz zencefil, açlık hissinizi bastırır ve fazla kalori almanızı engeller.

CHİA TOHUMU

Lif açısında oldukça zengin bir besin türü olan chia tohumu, sindirim sisteminin düzenli çalışmasında etkilidir.

Tokluk hissi sağlayarak fazla kalori alımını engelleyen chia tohumu, açlık krizlerinin de önüne geçer. Chia tohumunun içerisinde ayrıca

kalsiyum, antioksidan ve omega 3 bulunuyor. Chia tohumunu günlük beslenmenin bir parçası haline getirebilirsiniz.

ACI BİBER

Biberin acı olmasını sağlayan kapsaisin, acı biber tüketildiği zaman vücut sıcaklığını yükseltip iştah kesmeye yardımcı olur.

Yavaşlayan metabolizmayı yeniden harekete geçiren acı biber, yağ yakımında da önemli rol oynar. Uzun bir süre tokluk hissi yaratan acı biber, kalori alımının da önüne geçer. Acı biber düzenli tüketildiğinde yakılan kaloriyi artırmaya yardımcı oluyor.

ŞEKERSİZ KAHVE

Kahvenin içindeki kafein, metabolizmanın hızlanmasına ve yağ yakımına yardımcı olur. Egzersiz öncesi tükettiğiniz kahve yağ yakımında daha etkilidir. Fakat kahveyi şekersiz tüketmeniz gerekmektedir.

Aromalı ve kremalı kahveler genellikle yüksek kalorisi sebebiyle kilo alımına sebep oluyor. Bu sebeple kilo vermek için kahveyi sade olarak tüketmek gerekiyor.

Bunları tükterek fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz! İşte metabolizmayı motor gibi çalıştıran yiyecekler…

Yorumlar kapalı.