Burhan Çaçan kimdir? Burhan Çaçan neden öldü? Burhan Çaçan kaç yaşındaydı ve hastalığı neydi?

Türk Halk Müziği sanatçısı Burhan Çaçan, 62 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberin ardından, sosyal medya kullanıcıları Burhan Çaçan öldü mü, neden öldü? Burhan Çaçan kimdir, kaç yaşındaydı? gibi soruların yanıtlarını aramaya başladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Halk Müziği’nin önde gelen seslerinden biri olan Burhan Çaçan’dan acı haber geldi.

62 yaşındaki ünlü türkücü, evindeyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ünlü türkücünün ölüm haberi sanat dünyasını yasa boğdu.

Haberin ardından, Burhan Çaçan öldü mü, neden öldü? Burhan Çaçan kimdir, kaç yaşındaydı? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. İşte Burhan Çaçan’ın hayatı hakkında bilgiler…

BURHAN ÇAÇAN NEDEN ÖLDÜ?

Türk Halk Müziği sanatçısı Burhan Çaçan Florya’daki evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

BURHAN ÇAÇAN KİMDİR?, KAÇ YAŞINDAYDI?

Burhan Çaçan, 17 Ekim 1960 tarihinde Ağrı’da doğdu. 1978’de TRT Erzurum Radyosu’nun amatör sesler yarışmasını kazanan Çaçan, daha sonra sırasıyla Ankara ve İstanbul’a geldi.

İlk albümünü 1981 yılında çıkardı. Sefa Geldin, Ben Yarime Neler Alayım, İpek Mendil, Memik Oğlan, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar isimli albümleri ile müzik dünyasında yer edindi.

Müzik çalışmalarının yanı sıra oyunculuk deneyimi de olan ünlü türkücü, Ağlama, Her Yer Karanlık, Ayaz Geceler ve Yağ Yağmur isimli dört de sinema filminde oynamıştır. İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde iki tane de ilahi albümü yapmıştır.

Evli olan Çaçan, iki çocuk babasıydı.

Burhan Çaçan kimdir? Burhan Çaçan neden öldü? Burhan Çaçan kaç yaşındaydı ve hastalığı neydi?

Yorumlar kapalı.