Çamaşır makinesindeki kireci söküp atan yöntem! Makinenizin ömrü uzuyor

Çamaşır makinelerinde bir süre sonra kireç sorunu ortaya çıkmaya başlar. Bu sorun hem makinenize hem de çamaşırlarınıza zarar verir. Eğer siz de çamaşır makinesinde oluşan kireçlerden şikayetçiyseniz bu yöntemi mutlaka deneyin.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çamaşır makinelerinin en çok karşılaştığı sorunlardan biri kireç oluşumudur. Şebeke suyundaki kireç oranının yüksek olması bir süre sonra çamaşır makinesinin rezistans, kapak, kazan ve hatta deterjan gözünde bile kireçlenmeye neden olur.

Çamaşır makinesinde biriken bu kireç, makinenin ömrünü kısaltırken çamaşırlarınıza da zarar verir.

Birazdan öğreneceğiniz temizlik sırrı sayesinde makinenizde oluşan kireçleri temizleyebilirsiniz. Üstelik bu yöntem, kireç oluşumunun da önüne geçiyor. İşte kireç lekesini yok edecek harika yöntem…

Yasemin.com sitesinde yer alan bir içerikte; Çamaşır makinesinde oluşan kireç sorununu ortadan kaldıran yöntem paylaşıldı. İşte bilmeniz gerekenler.

Temizlik ürünleri satan dükkanlardan satın alınan kireç çözücü ürünler, makinenin temizlenmesinde yardımcı olacaktır. Bu gibi ürünleri kullanırken her zaman kullanma talimatlarını takip ediniz.

– Çamaşır makinesi temizliğinde sirke kireç çözücü olarak kullanılabilir. Makinenizin deterjan gözüne bir su bardağı sirke ekleyiniz. En yüksek sıcaklık ayarında boş olarak çalıştırınız.

– Aynı zamanda makinenizdeki kötü kokulardan kurtulmak için sirke etkili bir çözüm olacaktır.

– Sirke ve normal tuzu iyice karıştırınız, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı ekleyiniz. 60 derecede 60 dakika boyunca çalıştırınız.

Not: Sirke ve limon tuzunu deterjan bölmesine ilave ediniz. Ve makinenizi yüksek dereceli ısıda çalıştırınız. Düzenli olarak çamaşır makinenizin bakımını yaptırmayı da ihmal etmeyin.

Çamaşır makinesindeki kireci söküp atan yöntem! Makinenizin ömrü uzuyor

Yorumlar kapalı.