Çamaşır makinesindeki kötü koku sorununa kesin çözüm! Bu yöntemle koku kalmıyor

Uzun süredir kullanılan bazı çamaşır makineleri titiz kullanılmadığı taktirde zaman içinde kötü kokulara neden olabilir. Eğer sizin de çamaşır makinenizden kötü koku geliyorsa aşağıdaki yöntemler sayesinde makinenizdeki koku sorunun çözmeniz mümkün.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük yaşantımızın en önemli eşyalarından biri olan çamaşır makinesi, uzun kullanım sonucunda yıpranabiliyor.

Özellikle kireç bağlayan çamaşır makineleri kötü kokulara neden olurken, çamaşırlar da temiz yıkanmıyor.

Makinede kötü kokuya sebep olan kireçler için çeşitli kireç sökücüler kullansak da bazen istediğimiz sonucu alamıyoruz. Siz de çamaşır makinesindeki kötü kokuyu söküp, kıyafetlerinizin tertemiz yıkanmasını istiyorsanız aşağıdaki yöntemleri mutlaka deneyin.

Yasemin.com sitesinde yer alan bir içerikte; Çamaşır makinesini temizlemenizi sağlayacak yöntemler paylaşıldı. Bu yöntemler çamaşır makinesinin çok daha temiz kokmasını sağlıyor. İşte bilmeniz gerekenler

KİREÇ SÖKÜCÜ ÜRÜNLERİN KULLANMA TALİMATLARINA DİKKAT EDİN

Temizlik ürünleri satan dükkanlardan satın alınan kireç çözücü ürünler, makinenin temizlenmesinde yardımcı olacaktır. Bu gibi ürünleri kullanırken her zaman kullanma talimatlarını takip ediniz.

EN DOĞAL ÇÖZÜM: SİRKE

Çaydanlık ve elektrikli ısıtıcılardaki kireçler çözmek için kullandığımız sirke, çamaşır makinesinde de oldukça etkilidir.Makinenizin deterjan gözüne bir su bardağı sirke ekleyiniz. En yüksek sıcaklık ayarında boş olarak çalıştırınız.

Aynı zamanda makinenizdeki kötü kokulardan kurtulmak için sirke etkili bir çözüm olacaktır.

BİR DİĞER YÖNTEM: SİRKE, TUZ VE LİMON

Sirke ve normal tuzu iyice karıştırınız, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı ekleyiniz. 60 derecede 60 dakika boyunca çalıştırınız.

Sirke ve limon tuzunu deterjan bölmesine ilave ediniz. Ve makinenizi yüksek dereceli ısıda çalıştırınız.

Çamaşır makinesindeki kötü koku sorununa kesin çözüm! Bu yöntemle koku kalmıyor

Yorumlar kapalı.