Çay demlerken herkesin yaptığı hata! Meğer kansere davetiye çıkarıyormuş

Sadece kahvaltı değil, günün her saatinde tükettiğimiz çayı demlerken yapılan bir hata kansere davetiye çıkarabilir. Siz de çay demlerken bunlara mutlaka dikkat edin.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün içinde sıkça tükettiğimiz çay, doğru demlenmediği taktirde tat vermeyebilir. Bitki çaylarının daha faydalı olduğu söylense de genel olarak siyah çay tüketiyoruz.

Fakat, siyah çayı demlerken yaptığımız hatalar, sağlık problemlerine yol açabilir.

ÇAYINIZI OCAKTA BEKLETMEYİN!

Öncelikle, çayın acı olmaması ve uzun süre dayanması için demlediğiniz çayı ocakta bekletmeyin. Çünkü ocakta bekletilen çay kısa sürede tadını kaybederek acıyacaktır. Bu sebeple, çayı demledikten sonra mutlaka ocaktan alın. Aksi taktirde bu çay başta mide kanseri olmak üzere, gastrit ve ülser gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Bunu elbette düzenli olarak tekrar edenlerde olacaktır.

ÇAYI YÜKSEK ISIYA SAKIN MARUZ BIRAKMAYIN

Bir diğer tehlike ise, yüksek ısıda kalan ve demlenen çay ilerleyen zamanlarda yemek borusu kanseri gibi önemli sorunlara yol açabilir.

Kafe ve çay ocakları gibi yerlerde içtiğiniz çayların yüksek ısıya maruz kalıp kalmadığını anlamak istiyorsanız eğer çay acımaya yüz tutmuş ve fazla buruk bir tat bırakıyorsa o çayı içmeyin çünkü zararlıdır.

ÇAYI MUTLAKA KAYNAMAMIŞ SU İLE DEMLEYİN

Sol Meydan’ın derlemesine göre çayı mutlaka kaynamamış su ile demlemek gerekiyor. Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bazı bakterilerin oluşmasına neden olabilir. Çayın acıması da işte bu yüzden oluşmaktadır.

Çay demlerken yapılan bir başka hata ise Akşam gazetesi tarafından paylaşılmış. Buna göre henüz çay sucu daha sıcakken üst demliğe çay konulması. Bu hata nedeniyle çay rutubetlenir ve daha yeni demlenmiş olmasına rağmen bayatlamış olur..

Çayla ilgili uyarılarımız bu şekildedir. Sizlerde bilgileri arkadaşlarınızla paylaşıp onların yararlanmasını sağlayın

ÇAYIN FAYDASINI YOK ETMEYİN!

Evet bu bilgiler çay demleme yöntemini içeriyordu. Şimdi de sizlerle çayın faydalarını paylaşacağız. Eğer çayı doğru bir şekilde demlerseniz bakın ne gibi faydaları var.

  1. Çay kalp sağlığı için faydalı olabilir
  2. Çay bağırsak sağlığını iyileştirebilir
  3. İnme Riskini Azaltmaya Yardımcı Olabilir
  4. Çay kan şekeri seviyesini düşürebilir
  5. Çayda bulunan bileşenler kanser hücreleri üzerinde etkili olabilir
  6. Odaklanmayı Arttırabilir

FAZLA TÜKETİLDİĞİNDE ZARARLI OLABİLİYOR

Öte yandan çay gereğinden fazla tüketilirse zararlı olabiliyor. Özellikle kaygı bozukluğu olanların çayı dikkatli tüketmeleri gerekiyor.

Çay yaprakları, doğal olarak kafein içerir. Aşırı kafein tüketiminin uykusuzluğa neden olduğu birçok kişi tarafından bilinse de, stres, kaygı ve huzursuzluk duygularının kafeinden kaynaklanabileceği çok az insan tarafından bilinmektedir. 240 ml. büyüklüğünde sıvı alan bir fincana konulan çay, demleme yöntemine göre 11 ila 61 mg. arasında kafein içerebilir.

Siyah çaylar, yeşil ve beyaz çeşitlerden daha fazla kafein içerir ve çay ne kadar uzun süre demlenirse, kafein içeriği de o kadar yüksek olur. Her ne kadar bazı insanlar kafeine diğerlerinden daha duyarlı olsa da, çalışmalar günde 200 mg’ın altındaki dozların sayılan bu negatif etkilere neden olmadığını göstermektedir.

Çay demlerken herkesin yaptığı hata! Meğer kansere davetiye çıkarıyormuş

Yorumlar kapalı.