Çay tiryakileri dikkat! Bunu yaparsanız çayınız daha lezzetli olacak

Çay, birçoğumuzun hayatının vazgeçilmez içeceklerinin başında geliyor. Peki, daha lezzetli çay demlemek için nelere dikkat etmek gerekiyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah kahvaltılarının yanı sıra, öğlen ve akşam da tüketilen çay, doğru demlenmediği zaman lezzetli olmuyor.

Özellikle tiryakiler, çayın doğru demlenmesine büyük özen gösteriyor. Doğru demlenin yanı sıra, çayı daha lezzetli hale getirebilecek bazı püf noktalar da var. Eğer demlediğiniz çaydan lezzet alamıyorsanız siz de bunları mutlaka deneyin;

ÇAY NASIL DEMLENMELİ?

Öncelikle, kullandığınız çay kaliteli olmalı ve uygun koşullarda saklanmalı

İyi bir çay için demliğin temizliği çok önemli. Şayet kireçli bir demlikle çay içiyorsanız hem çay lezzetsiz olur hem de sağlığınıza zarar verirsiniz. Bu yüzden demliğin kireçsiz olmasına özen gösterin.

Birçoğumuz çay suyunu nasıl olsa kaynıyor diye musluktan doldursa da aslında bu büyük bir yanlış. Çay mutlaka içme suyuyla hazırlanmalı. Aynı zamanda bekletilmiş veya kaynatılıp soğutulmuş suyla çay demlenmemeli.

ÇAYA LEZZET KATAN MUHTEŞEM TÜYOLAR

1 adet küp şeker veya bir tutam toz şeker çayınıza muhteşem lezzet katacaktır.

Siyah çaya farklı bir aroma katmak için demliğe karanfil de atabilirsiniz. Karanfil eklenen çay daha lezzetli olurken, bünyeyi de rahatlatıyor.

Bir diğer yöntem ise, çayı limonla içmek. Limonla içilen çay, vücut ağrısı ve balgam gibi rahatsızlık belirtilerini hafifletiyor.

Limonlu çayın faydası sadece bununla sınırlı değil. Limon aynı zamanda vücuttaki ödemin atılmasında da önemli rol oynuyor. Mideyi de rahatlatan limonlu çay, sindirimi de kolaylaştırıyor. Bununla birlikte bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı oluyor.

 

Çay tiryakileri dikkat! Bunu yaparsanız çayınız daha lezzetli olacak

Yorumlar kapalı.