Cebelitarık karşısında penaltı kaçıran Enes Ünal sosyal medyanın gündemine oturdu

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu beşinci maçında deplasmanda Cebelitarık'ı 3-0 mağlup etti. Maça Enes Ünal'ın kaçırdığı penaltı damga vurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gruptaki üçüncü galibiyetini alan milli takım puanını 11’e yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Cebelitarık ise beşinci maçlar sonunda da puanla tanışamadı. Grupta Hollanda ve Norveç’in de 10’ar puanı bulunuyor.

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelede milli takıma galibiyeti getiren goller Halil Dervişoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Karaman’dan geldi. Ay-yıldızı ekip Enes Ünal’la da bir penaltı atışından yararlanamadı.

Cebelitarık karşısında ilk yarıda gol gelmemesi üzerine Şenol Güneş ikinci yarı başında üç değişiklik yaptı. Enes Ünal, Zeki Çelik ve Taylan Antalyalı’yı kenara alan Güneş, Hakan Çalhanoğlu, Halil Dervişoğlu ve Kenan Karaman’ı oyuna sürdü.  Zeki’nin oyundan çıkmasıyla sol bekte maça başlayan Mert Müldür, sağ beke geçti. Sol bekte de Efecan Karaca görev yaptı.

Mücadelenin henüz 3. dakikasında Enes Ünal, penaltı atışı için topun başına geçerken vuruşu gole çeviremedi. Cebelitarık kalecisi Dayle Coleing, kariyerinde Milli takım formasıyla resmi maçlarda ilk kez penaltı kurtarmış oldu.

A Milli Takım’ın karşılaşmanın ilk yarısında ve ikinci devrenin başına pozisyona girmekte zorlanması Şenol Güneş’i de sinirlendirdi. Tecrübeli teknik adamın, maç esnasında yedek kulübesindeki sinirli görüntüleri de dikkat çekti. Ayrıca Güneş’in, oyuncularına sık sık bağırması ve Yusuf Yazıcı ile Enes Ünal’ı hareketli olmaları yönünde uyarması da televizyondan duyuldu.

Hem penaltıyı kaçırması hem de saha içindeki etkisiz görüntüsü sebebiyle Enes Ünal, taraftarlar tarafından eleştirilirken Şenol Güneş’e de tepki vardı. Ünal’ı karşılaşmaya ilk 11’de başlattığı için Güneş’e sert tepki gösteren taraftarlar, 24 yaşındaki futbolcunun A Milli Takım formasını hak etmediğini belirtti.

Cebelitarık karşısında penaltı kaçıran Enes Ünal sosyal medyanın gündemine oturdu

Yorumlar kapalı.