Celal Şengör’den çarpıcı sözler: Atatürk keyfinden diktatör olmadı

Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı bir YouTube kanalında “Dahi Diktatör” kitabıyla ilgili konuştu. “Atatürk keyfinden diktatör olmadı ve diktatör kalmak da istemedi” diyen Şengör, “Milletinin demokratik olmasını istiyordu, medeni olmasını istiyordu." ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Celal Şengör, Kafa TV’nin YouTube kanalındaki programda “Atatürk Samsun’a Çıkmasaydı Ne Olurdu?” sorusuna çarpıcı yanıtlar verdi.

“BEN ONUN İÇİN ‘DAHİ DİKTATÖR’ KİTABINI YAZDIM”

“Atatürk Samsun’a çıkmasaydı ne olurdu?” sorusuna ilk olarak “Felaket olurdu” diyerek yanıt verdi ve tüm süreci detaylı olarak anlattı. Şengör konuşmasının sonunda “Atatürk çıkmasaydı Samsun’a biz yoktuk. Bu kadar basit. Biz millet olarak inanın her şeyimizi bu adama borçluyuz. Ben onun için ‘Dahi Diktatör’ kitabını yazdım” dedi.

“ATATÜRK KEYFİNDEN DİKTATÖR OLMADI”

Bunun üzerine kendisine “kızıyorlar size diktatör dediniz diye” şeklinde sorulunca Şengör, “Atatürk keyfinden diktatör olmadı. Ve diktatör kalmak da istemedi. Milletinin demokratik olmasını istiyordu, medeni olmasını istiyordu. Ama bunun için de bazı metazori şeylerin de yapılması gerektiğini biliyordu.” yanıtını verdi.

Celal Şengör’den çarpıcı sözler: Atatürk keyfinden diktatör olmadı

Yorumlar kapalı.