CHP’li̇ Sertel’den ‘RTÜK’ tepki̇si̇: “Gün gelecek hukuk önünde hesap vereceksi̇ni̇z”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, RTÜK'ün orman yangınlarıyla ilgili yayınları nedeniyle bazı televizyon kanallarına ceza yağdırmasına ve RTÜK üyesi İlhan Taşçı'nın toplantıya katılımının engellenmesine tepki gösterdi. Sertel, "Orman yangınlarıyla ilgili gerçekleri yansıtan kanallara acımasızca ve hukuksuzca ceza yağdırıldı. RTÜK Başkanı olduğu söylenen Ebubekir Şahin'e sesleniyorum. Gün gelecek bunların hesabını hukuk önünde vereceksiniz" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, RTÜK’ün orman yangınlarıyla ilgili yayınları nedeniyle bazı televizyon kanallarına ceza  vermesi ve RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın toplantıya katılımının engellenmesine tepki gösterdi. Sertel, “Orman yangınlarıyla ilgili gerçekleri yansıtan kanallara acımasızca ve hukuksuzca ceza yağdırıldı. RTÜK Başkanı olduğu söylenen Ebubekir Şahin’e sesleniyorum. Gün gelecek bunların hesabını hukuk önünde vereceksiniz” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bugünkü toplantısında KRT, Fox TV, Tele 1, HaberTürk, Halk TV ve TR 35 kanallarına orman yangınlarıyla ilgili haberler ve bazı programlarda geçen ifadeler gerekçesiyle para cezası yaptırımı uygulanacağını açıkladı.
RTÜK Üyesi İlhan Taşcı da cezaların belirlendiği toplantıya katılımının engellendiğini açıklarken, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel yaşananlara tepki gösterdi.

“BÜYÜK BİR HAKSIZLIK”

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın İzmir milletvekillerinin katılımıyla Ailağa’da yaptığı saha çalışması sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Sertel, şunları söyledi:

“RTÜK orman yangınlarıyla ilgili gerçekleri yansıtan televizyonlara ceza yağdırdı. Acımasız, insafsız ve hukuksuzca ceza yağdırıldı. RTÜK üyesi İlhan Taşcı kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde RTÜK Başkanı olduğu söylenen Ebubekir Şahin tarafından toplantıdan dışarı çıkarıldı. Bu milli iradenin yansımasının önüne geçen bir durumdur. Ebubekir Şahin’e buradan sesleniyorum. Gün gelecek yaptığınız tüm hukuksuzlukların hesabını hukuk önünde vereceksiniz. Fox, Halk TV, KRT, Tele 1 ve TR35’e ceza yağdıran bir iktidarla karşı karşıyayız. Onların muhalif diye tanımladığı, bizim gerçekleri söyleyen kanallar olarak gördüğümüz televizyonlara çok büyük para cezaları yağdırıyorlar. Bankalardan, TOKİ’den, devlet kurumlarından kuruş reklam verilmeyen bu televizyonlara ceza uygulanıyor. Bu büyük bir haksızlıktır.”


“23 SANİYE İLE BENİ ÇARMIHA GERDİLER”

Yandaş kanalların kendi sözlerini de çarpıttığını öne süren Sertel şöyle devam etti:

“Yandaş medya patronları ve çığırtkanları için söylediğim sözü Müslümanlara mal edip, beni hedefe çeken kanallara söylüyorum. Ben o 23 saniyelik ‘Bunlar camiye gitseler tespih diye Euro, Dolar çeker’ ifadelerini yandaş medya patronlarına, Mehmet Barlas gibilerine söyledim. Beni 23 saniye ile çarmıha gerenler RTÜK tarafından kollanırken, yangınla ilgili gerçekleri yansıtanlar cezalandırılmaktadır.”

CHP’li Atila Sertel, MHP’li Serkan Acar’ın belediye başkanlığını yaptığı Aliağa’da yolların perişan olduğunu, sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin görüldüğünü de sözlerine ekledi.

CHP’li̇ Sertel’den ‘RTÜK’ tepki̇si̇: “Gün gelecek hukuk önünde hesap vereceksi̇ni̇z”

Yorumlar kapalı.