CHP’li̇ torun, Erdoğan’a yanıt verdi̇: “3600’ü hemen getir elini tutan mı var, getir meclise hemen kabul edelim”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3600 ek gösterge için “Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden yine biziz” sözlerine, "Elini tutan mı var? Getir Meclis’e hemen kabul edelim. Neden kaçıyorsun, neden korkuyorsun?" karşılığını verdi. Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Allah şifa versin" cümlesine ise Torun, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak kendisine tavsiyemiz sağlık kontrolünden geçmesi. Genel Başkanımızın sağlığı gayet yerinde. Hem ruh hem beden sağlığı yerinde. Biz kendisine tavsiyemiz, son günlerde iyi gözükmüyor. Kendisine acil şifalar diliyoruz" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3600 ek gösterge için “Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden yine biziz” sözlerine, “Elini tutan mı var? Getir Meclis’e hemen kabul edelim. Neden kaçıyorsun, neden korkuyorsun?” karşılığını verdi. Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Allah şifa versin” cümlesine ise Torun, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak kendisine tavsiyemiz sağlık kontrolünden geçmesi. Genel Başkanımızın sağlığı gayet yerinde. Hem ruh hem beden sağlığı yerinde. Biz kendisine tavsiyemiz, son günlerde iyi gözükmüyor. Kendisine acil şifalar diliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’ndaki açıklamalarını ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

“BİZ 2,5 YILDIR AKP’DEN DEVRALDIĞIMIZ BELEDİYELERİN PİSLİKLERİNİ TEMİZLİYORUZ”

Erdoğan’ın, CHP’li belediyeleri; hırsızlık, yolsuzlukla suçlaması üzerine Torun, “Maalesef saraydaki zat şu anda iftiraya sarılmış durumda. Sürekli belediyelerimizi kötüleyerek vatandaşın gözünde itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Ama bu başarılacak bir olay değil. Bunu pandemi döneminde de yangınlarda da sellerde de gördük. Vatandaş gerçeğin farkında. Biz 2,5 yıldır AKP’den devraldığımız belediyelerin pisliklerini temizliyoruz, onların usulsüzlüklerini temizliyoruz” dedi.

“2019 YEREL SEÇİMLERİNİ HALA İÇİNE SİNDİREMEMENİN VERDİĞİ BİR YANSIMA”

CHP’li belediyelerin tüm denetimlerden geçtiğini söyleyen Torun, şöyle konuştu:

“Sürekli müfettiş denetiminde. Ama toplu iğne başı kadar bir şey bulamadıkları için sürekli bunun kıskançlığı içerisindeler. Samsun Büyükşehir’de bir yolsuzluk tespit edildi belediye başkanı ifadeye dahi çağrılmadı. Ama bizim Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman, maalesef her türlü yargı karşısında aklanmış olmasına rağmen halen göreve iade edilmiyor. Birini ifadeye dahi çağırmıyorsun ama bizim belediye başkanımızı bütün suçlamalar gerçek dışı çıktığı halde yargı karşısında aklandığı halde görevine iade etmiyorsun. Bu şu anda içinde bulunduğu durumun ruh halidir. 2019 yerel seçimlerini hala içine sindirememenin verdiği bir yansımadır. Cumhurbaşkanı maalesef şu anda yönetimdeki beceriksizliğini, Türkiye’nin sorunlarının altında kalmasından dolayı, belediyelerimizi sürekli itham ederek algı yaratmaya çalışıyor. Ama ne yaparsa yapsın asla başaramayacak.”

“ELİNDEN TUTAN MI VAR, YENİ SEÇİM VAADİ OLARAK MI KULLANACAKSINIZ BUNU?”

Erdoğan, 3600 ek göstergeye ilişkin, bugün; “Kılıçdaroğlu, memurları tahrik etmek için diline 3600 ek gösterge meselesini dolamış, tekrarlayıp duruyor. Halbuki bu sözü veren biziz ya. Memur sendikalar ile yapılan son toplu sözleşmede bu başlığı koyan da biziz. Verdiğimiz sözün hukuki altyapısını oluşturmaya başlayan yine biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden yine biziz” açıklamasını yaptı.

CHP’li Torun da Erdoğan’ın açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

“2018 seçimlerinde il il gitti sözler verdi. ‘3600’ü çıkaracağız’ dedi. Ama şimdi biz bu hakkın alınması için her yerde dile getirince, bu sözün yerine getirilmesi ile ilgili bilgilendirme yapınca şimdi tuttu ben hemen vereceğim dedi. İçişleri Bakanı açıklamada bulundu. Şimdi de kendisi 2022’nin sonuna doğru diyor. Elini tutan mı var? Getir Meclis’e hemen kabul edelim. Buna biz itiraz etmiyoruz ki. Neden kaçıyorsun, neden korkuyorsun? Seçime yakın mı yapmaya çalışacaksın, algı mı yaratmaya çalışacaksın? Yine seçim vaadi olarak mı kullanacaksın bunu? Vatandaş her şeyin farkında. Kendisi bunu taahhüt olarak tutuyor. Gerçekten samimiyse buyursun yarın Meclis’e getirsin görüşelim ve kabul edelim.” 

“GENEL BAŞKANIMIZIN SAĞLIĞI GAYET YERİNDE, BİZ ERDOĞAN’A ACİL ŞİFA DİLİYORUZ”

Erdoğan’ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Bize düşen, ‘Allah şifa versin’ deyip kendi işimize bakmaktır” sözlerine ise Torun, şu karşılığı verdi:

“Ruh sağlığının bozuk olduğu o kadar belli ki. Görüntüleri kaydı olan bir olayı bile inkâr ediyor. Goebbels’i çırak çıkarır artık ne diyelim. Kendisinin bu konuda mutlaka bir tedavi olması gerekiyor. Sayın Genel Başkanımızın söylediği her cümle bilgiye, belgeye dayalı. Ama kendisini görüyoruz ki son günlerde öyle bir karışık ruh hali içerisinde ki. Söylediğini, ifadesini unutuyor aldığı kararları unutuyor. Gerçekten bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak kendisine tavsiyemiz sağlık kontrolünden geçmesi. Sayın Genel Başkanımızın sağlığı gayet yerinde. Hem ruh hem beden sağlığı yerinde. Biz kendisine tavsiyemiz, son günlerde iyi gözükmüyor. Kendisine acil şifalar diliyoruz.”

CHP’li̇ torun, Erdoğan’a yanıt verdi̇: “3600’ü hemen getir elini tutan mı var, getir meclise hemen kabul edelim”

Yorumlar kapalı.