CHP’li Alban’dan Bakan Ersoy’a: Halkı yolsuz bıraktınız, kendinize yol açtınız

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Bodrum-Torba’daki bir yolu kendi şirketine ait otelin arazisine kattığını ileri sürerek, "Muğla'da Torba halkı yolsuz kaldı, Bakan yolunu buldu, yolu parseline kattı, satın aldı. Bakan vardır bulunduğu makama güç katar, değer katar; Bakan vardır bulunduğu makamın gücünü kendi şirketine, parsellerine, yandaşlarına kullanır" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, TBMM Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2022 bütçesi görüşmelerinde konuştu. Alban, elinde bir torba ile kürsüye çıktı. Yıllara göre turist verilerini paylaşan Alban, şunları söyledi:

“Bakanlığın turizmde karnesine bir baktığımız zaman 2019 yılında 51 milyon turist gelmiştir, 34 milyar dolar girdi olmuştur. 2020 yılında 15 milyon turist gelmiştir, 12 milyon dolar girdi elde edilmiştir. 2021 yılına bakıldığında, 21 milyon turist gelmiştir, 16 milyar dolar gelir elde edilmiştir. Anlaşılan o ki bunlardan hiçbiri ders alınmamış. 16 milyar dolar turizm de girdi oluyorsa 2020’yi 2019’la karşılaştırdığınızda ciddi bir kamu zararı oluşuyor. Bu yıl turizmi tek bir cümleyle özetlersek 2020 yılından hiç ders alınmamıştır. 2020 yılı turizm için kayıp bir yıl olmuştur, bunun da tek sorumlusu sizsiniz Sayın Bakan. Otelde kullanılan yeme içme malzemelerindeki maliyetler yüzde 50 artmıştır ve maliyet olarak giderlere yansımıştır. Ortalama bir otelde elektrik, doğal gaz ve temizlik ürünleri maliyetin yüzde 65’ini aşmıştır.”

Alban, koronavirüs salgınıyla birlikte turizm sektörünün ciddi anlamda etkilendiğini vurgularken, şöyle konuştu:

“Pandemide turizm sektörü iflas ederken, turizm emekçisi kan ağlarken, evine ekmek götüremezken tek adam rejiminin Turizm Bakanı servetine servet, parseline parsel kattı. Sizlere nasıl olduğunu anlatacağım. Elimde gördüğünüz bu torba, işte bu torba… Bodrum’da Torba diye bir belde Büyükşehir Belediyesi Yasası’yla mahalle oldu; bunun içinde bakın, neler yaşandı? Torba Mahallesi yolsuz kaldı, Bakan yolunu buldu orada. Yolunu arsaya nasıl dönüştürdü, onu anlatacağım şimdi size. Bakın, 23 Mayıs 2019’da Turizmi Teşvik Kanunu’nu getiriyor Sayın Bakan ve süreç nasıl başlıyor, 20 Ekim 2019’da Resmî Gazete’de Cumhurbaşkanlığı kararıyla o bölgeyi turizm alanı ilan ettiriyor. Evet, Bakan, 25 Mart’ta gördüğünüz şu yolu, 1903 metrekare yolu, planlıyor, Bakanlığın yetkisini kullanarak arsaya dönüştürüyor, bu yolu burada terk etmiyor; öyle bir süreç başlatıyor ki Bakan, bu süreçte, burayı Resmî Gazete’de ilana çıkarttırıyor ve Hazine ve Maliye Bakanlığına ihale açtırıyor 1903 metrekare yolu parseline katıyor ve geliyor -bu nasıl bir hızlı işleyiş- ondan sonra buraları satın alıyor Sayın Bakan. Şimdi, bu yollar halkın yoluydu Sayın Bakan, halkın yolu, buraya bakın da biraz sıkılın, sıkılın. Halkı yolsuz bıraktınız, kendinize yol açtınız, yolunuzu buldunuz orada, yolunuzu.”

 

CHP’li Alban’dan Bakan Ersoy’a: Halkı yolsuz bıraktınız, kendinize yol açtınız

Yorumlar kapalı.