CHP’li Kaya: Ziya Selçuk neden istifa etti?

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Ziya Selçuk neden istifa etti?” dedi. Kaya yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e ise, "Kapatılan 20 bine yakın köy okulunu açacak mısınız? Tüm önlemleri alarak yüz yüze eğitim öğretime geçecek misiniz?" diye sordu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Ziya Selçuk neden istifa etti?” dedi. Kaya yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e ise, “Kapatılan 20 bine yakın köy okulunu açacak mısınız? Tüm önlemleri alarak yüz yüze eğitim öğretime geçecek misiniz?” diye sordu.

Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa etmesi hakkında yazılı açıklama yaptı. Kaya’nın yanıt beklediği sorular şöyle:

“Ziya Selçuk neden istifa etti? Öğretmen Meslek Kanununu çıkaramadığı için mi? Öğretmen açığını kapatamadığı için mi? Ek bütçe talep ettiği halde alamadığı için mi? ‘Öğretmen açığımız var’ demesine rağmen, Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Öğretmen açığımız yok, fazlamız var” açıklamasını yaptığı için mi? Erdoğan’ın ‘2 milyon tablet dağıttık’ demesine rağmen ‘Dağıtılan tablet 359 bin 120 adet, hedefimiz 500 bin tablet dağıtmak’ açıklamasını yaptığı için mi? Bilim Kurulunun açıkladığı 15 kişilik sınıflar için yeterli dersliği karşılayamadığı için mi? Ödenek olmadığı için inşaatları tamamlanmayan okulları açamadığı için mi? Cemaat ve tarikatların taleplerini tam olarak karşılayamadığı için mi? Yüz yüze eğitim ve öğretimin koşulları sağlanamadığı için mi?”

YENİ BAKANA SORULAR: OKULLARI AÇACAK MISINIZ

Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Mahmut Özer’e başarılar dileyen Kaya’nın açıklaması şöyle:

“Yeni atanan Milli Eğitim Bakanı Sn. Mahmut Özer ‘Saray’ hükümetinin 8. Bakanı oldunuz. Siz ‘Saray’ Milli Eğitim Bakanlığı’nın direktiflerine göre mi çalışacaksınız? Yoksa inisiyatifinizi alıp Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Bakanı mı olacaksınız? Eğitim devrimlerini devam ettirip; laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitim için mücadele mi edeceksiniz? Yoksa cemaat ve tarikatlara teslim mi olacaksınız? Öğretmen Meslek Kanunu’nu çıkaracak mısınız? Öğretmen açığını kapatacak mısınız? Atanmayan öğretmenlerinin 2021 yılı için 40 bin ek atama talebini karşılayacak mısınız? Yüz yüze eğitim öğretime geçilmesi için okul ve derslik ihtiyacını karşılayacak mısınız? Bilgisayarı, tableti, hatta televizyonu olmayan öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak mısınız? Kapatılan 20 bine yakın köy okulunu açacak mısınız? Tüm önlemleri alarak yüz yüze eğitim öğretime geçecek misiniz?”

 

CHP’li Kaya: Ziya Selçuk neden istifa etti?

Yorumlar kapalı.