CHP’li Taşcıer’den Ali Edizer tepkisi “Tarikatlar, devlet içinde at koşturuyor. Hala akıllanmış değiller”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, sosyal medya üzerinden medeni kanunu ve tek eşliliği hedef alan paylaşımlarda bulunduğu için başka bir hastanede görevlendirilen Ali Edizer’in, eski görev yerine dönmesine tepki gösterdi. Taşcıer, “başka hastanede görevlendirilmesi bile ödül gibiyken, eski görev yerine iade edilmesi skandalın boyutlarını katladı. Tarikatlar, devlet içinde at koşturuyor. Hala akıllanmış değiller” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yaparken sosyal medya üzerinden medeni kanunu ve tek eşliliği hedef alan paylaşımlarda bulunduğu için başka bir hastanede görevlendirilen Ali Edizer’in, mahkeme kararıyla eski görev yerine dönmesine, yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Edizer’in sosyal medyada yaptığı paylaşımlara dikkat çeken Taşcıer, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Tam bir nefret suçu makinası olan bu kişinin hala hastanelerde tutulması kabul edilebilir değil. Genel Başkanımıza alenen hakaretler eden, CHP’lileri ölümle tehdit eden, muhalefet partilerinden milletvekillerine ‘köpek’ benzetmesi yapan bu şahsın hekimlik yapabiliyor olması ayrı skandal, memuriyet yapabilmesi ayrı skandal, mahkeme kararıyla eski görev yerine döndürülmesi apayrı bir skandaldır. Medeni Kanun’un kaldırılmasını isteyip, kadınlara akıl almaz hakaretlerde bulunan, kadınları cariyesi yapmak istediğini yazan, iliklerine kadar kadın düşmanı olan bu kişi nasıl olur da hala hekimlik yapabilir? Bu kişinin değil memuriyette bulunması, işlediği nefret suçları nedeniyle yargılanması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nı yöneten Menzil tarikatı, ayaklı şubesi gibi olan Edizer’e adeta bir ödül vermiş ve memuriyetten ihracı gerekirken Güdül’e göndertmişti. Çıkan mahkeme kararı tarikatların yargı üzerindeki etkisini de bir kez daha göstermiş oldu. Kanunlara değil, tarikat liderlerine bağlığı olanlar Devlet içinde at koşturuyor, iktidar da onlara yol veriyor.

“DEVLET KANUNLARLA DEĞİL, TARİKATLARIN KEYFİNE GÖRE YÖNETİLİYOR”

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın ölmesi için beklenti içinde olduğunu ifade edebilen bir kişinin hekimlik yapıyor olması başlı başına halk sağlığı için tehdittir.

Bu şahıs görüşünü beğenmediği hastaları ölüme gönderebilecek kadar büyük bir tehlikedir. Sağlık Bakanlığı bu şahsa sadece kınama cezası vermişti. Halbuki 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesine göre kesin olarak memuriyetten çıkarılması gerekirdi. Ama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da belli ki Edizer’le aynı görüşte ki, ona ödül verip tepkilerin soğuması için Güdül’e bir süreliğine göndermişti. Devlet bugün kanunlarla değil, tarikatların keyfine göre yönetiliyor. Bu kabul edilemez.

Her paylaşımında ayrı bir nefret suçu işleyen bu şahsın başka hastanede görevlendirilmesi bile ödül gibiyken, şimdi yeniden eski görev yerine iade edilmesi skandalın boyutlarını katladı. Tarikatlar, devlet içinde at koşturuyor. Hala akıllanmış değiller.”

CHP’li Taşcıer’den Ali Edizer tepkisi “Tarikatlar, devlet içinde at koşturuyor. Hala akıllanmış değiller”

Yorumlar kapalı.