CHP’li Torundan Bakan Soylu’ya: “Kaymakam Akbulut’u neden görevden aldınız?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Korgan ilçe Kaymakamı Miraç Akbulut’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden övgüyle bahseden konuşması ve AKP’li isimlerin şikâyetleri nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı iddialarını anımsatırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, "Kaymakam Akbulut’u neden görevden aldınız" diye sordu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Korgan ilçe Kaymakamı Miraç Akbulut’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden övgüyle bahseden konuşması ve AKP’li isimlerin şikâyetleri nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı iddialarını anımsatırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Kaymakam Akbulut’u neden görevden aldınız” diye sordu.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Torun; önergesinde, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ordu’nun Korgan İlçesi Kaymakamı Miraç Akbulut, herhangi bir somut gerekçe gösterilmeden görevinden uzaklaştırılmıştır. Akbulut’un, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden övgüyle bahseden konuşması, törenlere muhalefet temsilcilerini davet etmesi ve törenlerde Atatürk ve Cumhuriyet marşları çalınması gerekçeleriyle görevden uzaklaştırıldığı iddia edilmektedir.”

Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un görevden uzaklaştırılma gerekçesi nedir? Ordu’daki Adalet ve Kalkınma Partili yöneticiler tarafından, Akbulut hakkında herhangi bir şikâyette bulunulmuş mudur? Kaymakam Akbulut hakkında, ilçede düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleriyle ilgili herhangi bir şikâyet ya da soruşturma unsuru bulunmakta mıdır?”

CHP’li Torun yaptığı yazılı açıklamada, “Atanmış Bakan Soylu, efendisine yaranmak için muhalefete laf atmakla uğraşacağına bu sorulara cevap vermeli, bu vahim iddialarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmelidir” çağrısını yaptı.

CHP’li Torundan Bakan Soylu’ya: “Kaymakam Akbulut’u neden görevden aldınız?”

Yorumlar kapalı.