Çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41’e yükseldi

Van’ın Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan iki kişiyi arayan ekiplerin üzerine de çığ düşmesi sonrasında toplam 41 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi yaralandı. 47 kişi hastanede tedavi altına alınırken, geride kalan iki kişiye ulaşma çalışmaları devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Bahçesaray ilçesinde önceki gün bir minibüsün üstüne çığ düşmüş ve 5 kişi hayatını kaybetmişti. Kayıp olan 2 kişiyi bulmak için giden arama kurtarma ekiplerinin de üzerine çığ düşmesiyle bugün belirtilen son rakama göre 36 kişi daha aynı yerde hayatını kaybetti. 4 Şubat akşamı saat 17:00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste beş kişinin cansız bedenine ulaşılırken, yedi kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün çığ altında kalan iki kişiyi aramak için giden ekibin üzerine çığ düşmesi sonrası hayatını kaybedenlerden biri astsubay, 10’u uzman çavuş olmak üzere toplamda 11’inin jandarma, 8’inin güvenlik korucusu, ikisinin karayolları çalışanı, üçünün itfaiye personeli, birinin Turkcell çalışanı ve diğerlerinin de akrabalarını kurtarmaya gelen sivil vatandaşlar olduğunu açıkladı.

Çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41’e yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı sayısının 75 olduğunu açıklarken, çalışmalarda 60’dan fazla kişi sağ kurtarıldı.

Çığ altında kalan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve AFAD İl Müdürü Osman Uçar kurtarıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın dünkü açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir uçağın 75 kişilik AFAD ve Jandarma ekibini, teçhizatlarıyla birlikte Van’a götüreceği belirtildi.

CHP dün beş milletvekilini gelişmeleri takip etmek üzere Bahçesaray’a gönderdi.

Çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41’e yükseldi

Yorumlar kapalı.