Covid-19 şikayet hattına ihbar yağdı, hasta olduğu halde dışarda geziyorlar

Samsun'da evde izole olması gerekirken kurallara uymayarak dışarı çıkan kişiler ve 'Covid-19 Şikayet ve İhbar Hattı'na gelen telefonlar pes dedirtti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da kurulduğu ağustos ayından günümüze kadar olan süreçte Kovid-19 Şikâyet Hattı’na ihbar yağmuru devam ediyor. İhbarların çoğunluğu evlerde izolasyon altında olması gerekirken dışarıya çıkanlar oluşturuyor.

22 Ağustos’tan günümüze 30 bin 260 ihbarın geldiği Kovid-19 Şikâyet Hattı’na gelen ihbarlar ise pes dedirtiyor. “Babam pozitif çıktı karantinayı ihlal ediyor”, “Mahalle muhtarımız virüslü olduğu halde çarşıda geziyor”, “Hayvanım virüs olabilir mi test yaptırmak istiyorum” şeklinde ihbarların geldiği şikayet hattında çağrı alıcıları 7/24 gözetmeksizin telefonlara cevap veriyor.

Ayrıca SamsunValiliği koordinasyonunda kurulan İl, İlçe Salgın Denetim Merkezi’nde (İSDEM) ise Samsun’un bütün ilçelerinde mahalle ve iş yeri denetim ekipleri olarak 4 bin 449 kişi görev yapıyor. İhbar edilenleri yerinde yakalayan ekipler cezai işlem uyguluyor.

Samsun 112 Acil Çağrı Merkezi de pandemi döneminde insanların daha bilinçli ve sağlıklı olabilmesi için mesai merhumu gözetmeden çalışıyor.

Covid-19 şikayet hattına ihbar yağdı, hasta olduğu halde dışarda geziyorlar

Yorumlar kapalı.