Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yemin etti

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda yemin etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkinci tura kalan 28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinde yüzde 52,18 oranında oy alarak 3. kez Cumhurbaşkanı seçilen AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 2028’e kadar sürecek görevine başlamak üzere TBMM’de yemin etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün görevine resmi olarak başladı. Yemin etmek üzere TBMM’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, geçici Meclis Başkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli karşıladı.

Geçici Meclis Başkanvekili Yeniden Refah Partisi milletvekili Suat Pamukçu, Erdoğan’ı Genel Kurul’a davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pamukçu ile birlikte Genel Kurul’a gelirken, yemin etmeden önce mazbatasını Bahçeli’den aldı. Erdoğan’ın ailesi, töreni locadan takip etti. AKP ve MHP milletvekili tam kadro Meclis Genel Kurulu’nda yer aldı.

Mazbatasını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kürsüye geçerek yemin etti. Erdoğan; ailesi, kabine üyeleri, AKP ve MHP’li vekiller tarafından ayakta alkışlandı.

Erdoğan, yemin töreninin ardından Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmak üzere Anıtkabir’e geçti.

Erdoğan, Anıtkabir’de imzaladığı hatıra defterine şu ifadelerini yazdı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanı, görevine başlarken Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde şöyle yemin ediyor:

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Erdoğan, saat 17.00’de Beştepe’teki göreve başlama törenine katılacak. 78 ülkeden üst düzey katılım olan törene 21 devlet başkanı katılacak. Törene 13 ülkenin de başbakanları katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı konuklar onuruna saat 19.00’da Çankaya Köşkü’nde akşam yemeği verecek. Yemek sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabine üyelerini açıklaması bekleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yemin etti

Yorumlar kapalı.