Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltına alınan Çağlayan Bozacı: “IŞİD görse mutlu olurdu”

Ankara Garı önündeki bombalı saldırıda kaybettiği babası Osman Turan Bozacı’yı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Çağlayan Bozacı, savcıya verdiği ifadede sözlerinin hakaret içermediğini söyledi. Bozacı, "Gözaltına alındığımı IŞİD görse herhalde mutlu olurdu" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Garı önündeki bombalı saldırıda kaybettiği babası Osman Turan Bozacı’yı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Çağlayan Bozacı, savcıya verdiği ifadede sözlerinin hakaret içermediğini söyledi. Bozacı, “Gözaltına alındığımı IŞİD görse herhalde mutlu olurdu” dedi.

IŞİD’in 10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde düzenlediği canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren Osman Turan Bozacı, katliamın 6. yıldönümünde Rize’nin Pazar ilçesindeki mezarı başında anılmıştı. Anma töreninde, Bozacı’nın oğlu Çağlayan Bozacı da bir konuşma yapmıştı.

Çağlayan Bozacı, burada yaptığı konuşmanın ardından, jandarma tarafından telefonla arandı ve “İfaden var” denilerek karakola çağrıldı. Karakola giden Çağlayan Bozacı, “Savcı yarın ifadeni alacak” denilerek gözaltına alındı.

“IŞİD GÖRSE HERHALDE MUTLU OLURDU”

Çağlayan Bozacı’nın, Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı’na bugün verdiği ifadesinde yaptığı savunma şöyle:

“10.10.2015 tarihinde babam Osman Turan Bozacı, Ankara’da bulunan tren garında terörist IŞİD tarafından bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Bu saldırı sonrasında da dün babamın kabri başında anma etkinliği düzenlerken bu olayın siyasi bir cinayet olduğunu göstermek için, yine fikir özgürlüğü kapsamında siyasi bir söylem niteliğinde olan, ‘Bu saldırının faili faşist diktatörlüktür ve bunun başındaki Erdoğan’dır’ şeklindeki beyanı söyledim.

Bu söylemim hakaret içermemektedir. Henüz atanamadım, ancak edebiyat öğretmeni olarak neyin hakaret olduğunu, neyin hakaret içerdiğini çok iyi biliyorum. Tamamıyla siyasi bir söylemdir. Yolda geçen bir adama ‘komünist’ veya ‘liberalist’ denildiğinde nasıl hakaret olmuyorsa söylediğim bu sözlerde de hakaret yoktur. Benim bu halimi ve gözaltına alındığımı IŞİD görse herhalde mutlu olurdu. Savunmamı bu şekilde yapmak istiyorum.”

Çağlayan Bozacı, savcılık ifadesinin ardından; mahkeme tarafından verilen, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atma adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltına alınan Çağlayan Bozacı: “IŞİD görse mutlu olurdu”

Yorumlar kapalı.