Dang humması salgını Bangladeş’te büyüyor, ölü sayısı 618’e yükseldi

Bangladeş'te son 24 saatte 21 kişinin dang hummasından hayatını kaybetmesiyle yılın başından bu yana ülke genelinde bu hastalıktan ölenlerin sayısı 618'e yükseldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bangladeş Sağlık Hizmetler Genel Müdürlüğü (DHGS), ağustos ayında yaşanan bir sağlık krizi hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı. DHGS’ye göre, dang humması adı verilen bu hastalık yüzünden ağustos ayında ülkede tam 342 kişi yaşamını yitirdi ve 2023 yılı itibarıyla toplam ölüm sayısı 618’e ulaştı.

DHGS’nin resmi açıklamasına göre, Bangladeş genelinde vaka sayısı yaklaşık olarak 127,700 olarak kaydedildi. Ancak en endişe verici olan, başkent Dakka’da yaşanan durum. Son 24 saat içinde Dakka’da meydana gelen ölümlerin 17’si, toplam ölüm sayısını 456’ya taşıdı. Dakka, dang hummasının en yoğun görüldüğü yerlerden biri olarak öne çıkıyor.

DHGS Sözcüsü Dr. Nazmul Islam, yaptığı açıklamada, bu virüsün belirtilerini gösteren herkesi “zamanında” hastaneye başvurmaları konusunda uyardı. Dang humması tropikal ve subtropikal bölgelerde sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra hafif ateş gibi belirtilere yol açabilen bu hastalık, bazı vakalarda hayati tehlike yaratabiliyor.

Dang humması

Vakalar, genellikle yağışlı dönemler olarak bilinen mart, haziran, eylül ve aralık aylarında artış gösteriyor. Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süreli yağışların sivrisineklerin üremesine zemin hazırladığını vurguluyorlar.

Bu hastalığın taşıyıcısı olan sivrisinek türünün üreme alanlarının düzenli olarak ilaçlanması gerekiyor. Bangladeş Sağlık Hizmetler Genel Müdürlüğü, halkın bu konuda dikkatli olmasını ve sağlık kurallarına uymasını önemle vurguluyor.

Dang humması salgını Bangladeş’te büyüyor, ölü sayısı 618’e yükseldi

Yorumlar kapalı.