Deniz Çakır’dan yıllar sonra gelen ‘Yaprak Dökümü’ yorumu

Fatih Altaylı ile Bire Bir', renkli konuklar ve keyifli sohbetlerle Bloomberg HT'de ekran yolculuğuna devam ediyor. Altaylı'nın, dün akşamki konuklarından biri de Deniz Çakır oldu. Ünlü oyuncu, bir dönem rol aldığı 'Yaprak Dökümü' dizisinde canlandırdığı 'Ferhun'de karakteriyle ilgili konuştu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg HT’de çarşamba akşamları ekrana gelen “Fatih Altaylı ile Bire Bir” bu hafta da renkli konuklarıyla izleyicileri ekran başına topladı. Altaylı, son programında; oyuncu Deniz Çakır, müzisyen Serenad Bağcan, milli atlet Burcu Subatan ile şef ve yemek yazarı Ömür Akkor oluyor.

“O ROL KIYMETLİMDİ”

‘Yaprak Dökümü’nde canlandırdığı ‘Ferhunde’ rolünün ‘üzerine yapışması’yla ilgili sözlerine başlayan Deniz Çakır, “Dizinin hem uzun yıllar devam etmesi, hem de yazar-oyuncu ilişkisinin çok iyi olması etkiliydi. O rol kıymetlimdi. Ferhun’de kötü kadındı ama bana bilmediğim çok şey öğretti. Kadın olarak yaşamadığım bir sürü duyguyu yaşattı.” dedi.

Oyunculuğun çok keyifli olduğunu belirten Çakır, “Üzerine para verip yapabileceğim bir iş. Hobim, keyfim, zevkim… Dolayısıyla bunu iyi ve nitelikli yapmaya çalışıyorum. Çok sık iş kabul etmiyorum, gerçekten senaryoya inanmam gerekir. İnanmadığım bir şeyi yapamam.” ifadelerini kullandı.

Sanat hikayesini anlatan Çakır, “Oyunculuk çok hayranlık duyduğum bir meslekti. Gazeteci ya da avukat olmak isterdim. Konservatuvar sınavına girdim ama kendime çok inanmamıştım. Ardından Hacettepe Üniversitesi’ni kazandım. Zeynep Eronat’ın Ankara Devlet Tiyatrosu’ndaki ‘Goya’ oyununu izledim, hayran kaldım. O an sahnede olmak istediğimi hissettim.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Ünlü oyuncu, “Bir diziye başlayacaksam kadroda kimlerin olduğuna dikkat ederim. Benden gençse olsa, büyük de olsa… Çünkü alışverişimiz olacak. Sadece oyun sırasında paslaşmak değil. Oyunculuğa benim gibi bakan, saygı duyan, bu işi severek yapan insanlarla çalışmak istiyorum. O zaman çalışmak çok güzel. Biliyorsunuz diziler uzun saatler sürüyor çok yorucu. Yerli dizi yersiz uzun diye yürüyüşler yaptık. O zaman diziler 90 dakikaydı. Şimdi öpüp başımızın üzerine koyabiliriz.” diye konuştu.

“KİME NE YA!”

Deniz Çakır, kadına şiddet konusunda, son günlerde iddialı sahne kıyafeti nedeniyle eleştirilen şarkıcı Gülşen’e de destek çıktı:

“Kime ne ya! Sanane! İnsanları, bu tarz yaşam biçimleri, kıyafetleri üstelik bahsettiğimiz sahne insanı… Sen nasıl böyle bir hak bulabiliyorsun kendinde! Onun seyircisi… Kıyafetine gelene kadar… Ayrıca çok da yakışmış. Yürü be Gülşen! Rahatsız ediyorsa bakma, izleme. Bunu hoyratlıkla yapabilen insanlar kendi hayatlarında arıza olan insanlar.”

Deniz Çakır’dan yıllar sonra gelen ‘Yaprak Dökümü’ yorumu

Yorumlar kapalı.