Depreme ilişkin Vali Yerlikaya’dan açıklama

Saat 15.07'de meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD 3.9 olarak açıkladı. Kandilli ise, merkez üssü Sancaktepe-Ümraniye bölgesi olan sarsıntının büyüklüğünü 4.2 olarak verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Marmara Fay Hattı’na oldukça yakın konumda bulunan İstanbul’da, Eylül 2019’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açmıştı. Silivri açıklarındaki bölgede daha sonra çok sayıda artçı şok kaydedilmişti.

VALİLİK’TEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.” mesajını paylaştı.

ANADOLU YAKASINI İKİ KEZ VURDU

Sultanbeyli’de yaşayan bir İstanbul sakini, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi’nin (EMSC) internet sitesine çok korktuğunu yazdı. Samandıra’daki bir başka İstanbullu ise, “Yer çöktü sanki, iki kez vurdu” ifadesini kullandı.

“YENİ AKTİF FAYLAR DA ORTAYA ÇIKABİLİR”

Deprem Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör, “İstanbul’da her hangi bir noktasında depremin olabileceğini bilmeliyiz. Türkiye’de 550’nin üzerinde aktif fay var. Bu tür depremlerde yeni aktif faylar da ortaya çıkabilir. Bunlardan biri de bu.” dedi.

“Öncü bir deprem mi?” sorusuna yanıt veren Güngör, “Öncü bir deprem demek bilimsel olarak şarlatanlıktır. Bu bunun öncü olduğunu göstermez. Ben buradayım doğa hareket halinde. İstanbul’u depremden nasıl kurtartacağımızı düşünmemiz gerekiyor.” dedi.

Depreme ilişkin Vali Yerlikaya’dan açıklama

Yorumlar kapalı.