Devlet Bahçeli Erdoğan ve Sisi görüşmesini yorumladı: Sisi’den sonra Esad ile görüşülmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin Katar’da el sıkıştığı fotoğrafa ilişkin olarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Sisi ile kurduğu temas doğru bir temastır." değerlendirmesini yaptı.  Bahçeli, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la da görüşülmesi gerektiğini belirtti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, “HDP, TBMM’ye sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Bu bölücü kapatılmasın da Hazine’den aldığı paraları terör örgütüne akıtmaya devam mı etsin? AYM’nin hâlâ neyi beklediğini sormayalım mı?” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından başlıklar şöyle:

“Toplantı yaptığımız meydanlar dolup taşmaktadır. Masalarda değil meydanlardayız.

MHP, algı oyunlarını bozarak,  iftira düzeneklerini yıkarak geliyor. MHP, kiralık kalemlerin sahiplerini yenerek geliyor. MHP, anket şirketlerini bozguna uğrata uğrata geliyor.

2023 yılında adayımız belli kararımız nettir. Onun bunun ağzına bakan, el açan siyasi güruhun önümüze taş koyması, mücadelemizi sekteye uğratması beyhudedir.

2023 yılında 100. Yıl dönümü cumhurun demokrasi zaferiyle kristalleşecek, Türkiyemizin hızına kimse yetişemeyecektir.  Zillet partilerinin başkanları sadece havlu atmayacaklar, geride kalan hayatlarını kireçlenmiş vicdanlarıyla, hüsran verici travmatik çalkantıyla geçirmek durumunda kalacaklardır.

Aklı kalemden, kalemi ahlaktan, ahlakı ilimden ayrı görmek zannederim çok zor hatta imkânsızdır. Bizim inanışımızda alimin ölümüyle alemin ölümü bir tutulmuştur.

Bizim gelecekten tasarruf etmeye hakkımız yoktur. Öğretmenlerimize ne yapsak, ne hak versek bin defa helal olsun diyorum. 3 Şubat 2022’de TBMM’de kabul ettiğimiz öğretmenlik meslek kanunu çok ciddi kazanım ve gelişmedir.

3600 ek göstergeye hak sahibi öğretmenlerimiz resmen kavuşacaklardır. Şimdiden hayırlı olsun. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir.

Ahlaklı insan sorumluluk bilinci yüksek insan demektir.  Bir sorunun başka bir sorunla çözüldüğü ise görülmemiştir. Sıkıştıkları her saha ve zeminde demokrasi propagandası yapan bölücü ve yıkıcı odaklar aslında anarşizme saplanmış, bayraksızlardır. Barıştan, haktan, hukuktan bahsedip yapmadıkları iğrençlik ve ihanet bırakmayanlar her seferinde çürük tahtaya çivi çakmakla uğraşan vatansızlardır.

İnsan haklarını en çok telaffuz edenler bu hakka en fazla zarar veren zırva kişilerdir,. Zehri zemzem suyu diye servis edenler, hıyaneti hak kılıfıyla gizleyip örtenlerin foyası meydandır. Hak kavramının bir hukuki bir de manevi tarafı vardır.

İhanet, kötülük, suç işlemek, insan öldürmek bir hak değildir. Bunların hepsi hukukun konusudur.

Küfür bir hak değil ahlak sorunudur. Terör bir hak değil ağır bir insanlık suçudur. Merakımız şudur: Temel hak ve hürriyetler ekseninde mangalda kül bırakmayan çevrelerin asıl varmak istedileri yer neresidir?

ABD’nin 10 Kasım 2022’de Litvanya’da hedef ülkelerin muhaliflerini aynı potada buluşturması mesela Enes Kanter isimli tescilli teröristin oraya katılması, Cumhurbaşkanımızın iftiralara maruz kalması hak mıdır?

LGBTİ’yi destelemek Türk ve İslam’ın kıymet hükümlerine husumet cephesi açmak bir hak mıdır yoksa bir sapkınlık mıdır?

İstiklal Caddesi’nde bombayla bebek arabası devirmek 6 insanımızı katletmek bir hakkın konusu mudur yoksa şerefsizliğin göstergesi midir?

TV’lerde sabitleşmiş sözde yorumculara, aydınım diye ortalıklarda gezinen şarlatanlara bilmediğimiz hak ve hukuk zemininde katlanmak mümkün ve muteberdir?

Terör ve terörizmle mücadele kesintisiz mücadele hakkımızdır. HDP, TBMM’ye sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Bu bölücü kapatılmasın da Hazine’den aldığı paraları terör örgütüne akıtmaya devam mı etsin? AYM’nin hâlâ neyi beklediğini sormayalım mı? 2023 yılında artık bölücü siyasete son verilmeli. İlle de siyaset yapalım diyorlarsa toplansınlar, büyük kongrelerini iltihak ve iltica etsinler tek yumurta ikizleri CHP’ye.

CHP’nin bazı yöneticilerine bakıldığında İstiklal Caddesi’nde bomba patlatan teröristleri ve örgütlerini aklama ve arındırma çapasında oldukları fark edilecektir. Belge var mı diye sormaları vahim bir çarpıklıktır. . Bir İP’li çıkıp “Ne delil var?” diye sorabiliyor. Bir başka ucube, İstiklal saldırısını hükümetin düzenlediğini iddia edebiliyor. Zillet İttifakı’nın teröristlere avukatlık yapması utanç verici bir alçalmadır. Bu iki partinin HDP’den ne farkı vardır?”

İçişleri Bakanımıza ‘alçak’ diyen, haksız suçlamalarda bulunan, PKK -YPG adına saldıran terörist sevicilerin topu alçaktır. Namerttir.

Pençe – Kılıç Harekâtı teröristlerin kafalarına Demir yumruk gibi inmiştir.

Kürt kökenli kardeşlerim de oynanan şer oyunların farkındadır, ne PKK’nın, ne YPG’nin ne de HDP’nin Kürt kökenli kardeşlerimle bağlantısı yoktur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Sisi ile kurduğu temas doğru bir temastır. Arkası getirilmeli, bununla da kalmamalı Esad ile de görüşme vasatı açılmalı”

Bu arada zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların, toplumsal ve ekonomik huzurumuza tahammülsüz olduğu kanaatindeyiz. Ticaret Bakanlığımızın fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğinden, fiyat etiketlerini şişirenlerden hesap soracağından kuşku duymuyoruz. Vatandaşlarımızın kesesine dokunan kim olursa olsun karşısındayız. Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu aç gözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Ekmeğimizden çalan, sofralarımızın tadını kaçıran, mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa iki yakasından tutmak devletimizin asli görevidir.

Devlet Bahçeli Erdoğan ve Sisi görüşmesini yorumladı: Sisi’den sonra Esad ile görüşülmeli

Yorumlar kapalı.