Dikili’de çocuk heykellerine saldırı: Başlarını koparıp denize attı

Dikili Belediyesi'nin 75.Yıl Parkı’na yerleştirdiği heykeller, 3. kez vandalizm kurbanı oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen pazar 75.Yıl Parkı’na gelen vatandaşlar, parkta bulunan çocuk heykellerinin, baş bölümlerine zarar verilmiş halini görünce şoke oldu.

Olayın nasıl gerçekleştiği ise güvenlik kameralarınca belirlendi. Kamera kayıtlarında saldırganın çocuk heykellerinin baş kısmına tekme atıp tek tek kırdığı, ardından da kırılan kısımları denize attığı görüldü.

Olay sonrası hiçbir şey olmamış gibi parktan ayrılan saldırganın kimliği kısa sürede tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, tepkisini sosyal medya paylaşımında “duyarlılık” vurgu yaparak gösterdi.

Başkan Kırgöz, “İlçemizi daha da güzelleştirmek için parklarımızı yaşayan heykellerle donatmaya devam ediyoruz. Ancak 75. Yıl Parkı’na koyduğumuz heykellere maalesef bir kez daha zarar verildi. Bizler ‘Birlikte Dikili’ diyerek çıktığımız bu yolda ilçemizi geliştirmek, yenilemek, daha modern hale getirmek ve her açıdan çok daha ileriye taşımak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bazı kişiler ısrarla bazı hizmetlere zarar vermeye devam etse de güzel işler yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Parklarımızdaki kameralar 7/24 aktif olarak çalışıyor. Bu zararı veren kişi tespit edilip hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Tüm hemşehrilerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

 

Dikili’de çocuk heykellerine saldırı: Başlarını koparıp denize attı

Yorumlar kapalı.