Dışişleri Bakanlığı’ndan AB tepkisi: “Hukuka aykırı tutumu reddediyoruz”

AB Liderler Zirvesi sonuç bildirisine yönelik yapılan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Yanlı ve hukuka aykırı tutumu reddediyoruz" denildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den 10-11 Aralık’ta yapılan AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonrasında yayımlanan bildiriye tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada,”1-2 Ekim AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nden bu yana ülkemizle diyalog ve temas yönünde çaba gösteren Dönem Başkanı dahil birçok AB ülkesi olsa da, bir-iki ülkenin dar siyasi hesapları nedeniyle Türkiye-AB ilişkilerinde henüz pozitif gündem yaratılamamış ve AB hiç bir yararı olmayan kısıtlayıcı önlem alma arayışından çıkamamıştır” denildi.

Erdoğan ise yaptığı açıklamada ABD’nin yaptırımlarını, “Amerika’nın kalkıp CAATSA diye bir olayla Türkiye’yi karşı karşıya getirmesi, NATO’daki çok önemli bir ortağına yapılan bir saygısızlıktır” şeklinde eleştirdi.

HUKUKA AYKIRI TUTUMU KABUL ETMİYORUZ

Dışişleri özellikle Kıbrıs, Doğu Akdeniz, Ege ve bölgesel konularına dikkat çekerek, “Esasen AB’nin büyük kesiminin de benimsemediğini bildiğimiz, ancak dayanışma ve veto baskısıyla 10 Aralık AB Zirvesi Sonuçlarına konulmak zorunda kalınan yanlı ve hukuka aykırı tutumu reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AB ARTIK VAZGEÇMELİDİR”

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “AB artık, Kıbrıs meselesine Ada’daki gerçekler temelinde adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmasını engellemeye matuf bu tutumundan vazgeçmelidir” denildi.

Kaynak: Cumhuriyet

Dışişleri Bakanlığı’ndan AB tepkisi: “Hukuka aykırı tutumu reddediyoruz”

Yorumlar kapalı.