DİSK adalet istedi: Ücretlerimiz artsın, vergi yükümüz azalsın

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İstanbul’da “Ücretlerimiz artsın, vergi yükümüz azalsın” talebiyle basın açıklaması yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “İşsizlik her evin sorunu haline gelirken ülkeyi yönetenler ne yapıyor ? İşsizlik fonunu sermayeye yağmalatıyor. Elektrik, su, doğalgaz faturalarımız zamlarla her gün kabarıyor, faturalar belimizi büküyor. Ama en tepedeki yüzde 1, tüm gelirin neredeyse dörtte birini alıyor. Vergide adalet istiyoruz” dedi.

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya DİSK Yönetim Kurulu üyeleri ile DİSK üyesi onlarca işçi katıldı. “Bu ücretlerle, bu vergilerle geçinemiyoruz. Ücretlerimiz artsın vergi yükümüz azalsın” pankartı açan işçiler, “‘İnsanca adalet, vergide adalet’, ‘Sefalete boyun eğmeyecegiz, ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’, ‘Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Açıklama, Eskişehir’de işçilerin müdahaleye uğraması kınanarak başladı. “Eskişehir’deki işçi arkadaşlarımızın direnişinin sıcaklığıyla sizi selamlıyorum” diyerek konuşmasına başlayan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Önümüzdeki dönem yükselteceğimiz, ‘İnsanca ücret, vergide adalet’ mücadelesinin startını burada veriyoruz” dedi.

‘ÜLKEYİ YÖNETENLER NE YAPIYOR’

İşsizliğin, cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını belirten Çerkezoğlu, “Ülkeyi yönetenler ekonomik krizi inkar ediyor, ‘kriz yok’ diyor. ‘Yaşanılan ekonomik sıkıntı psikolojiktir. Ekonomi uçuşa geçti’ diyorlar. Fakat bizler için geçinmek her gün daha zor hale geliyor. İşçilerin, emekçilerin ekonomisi değil, işssizlik ve zamlar uçuşa geçiyor. İşsizlik her evin sorunu haline gelirken ülkeyi yönetenler ne yapıyor ? İşsizlik fonunu sermayeye yağmalatıyor” açıklamasında bulundu.

‘VERGİ TABANA DEĞİL TAVANA’

Verginin tabana değil, tavana yayılması gerektiğini vurgulayan DİSK Başkanı Çerkezoğlu, “Bizler kriz boğuşuyoruz, çarşı-pazarda fiyatlar uçuyor, memleketin ekonomi bakanı çıkıp ‘enflasyon düştü’ diye övünüyor. Elektrik, su, doğalgaz faturalarımız zamlarla her gün kabarıyor, faturalar belimizi büküyor. Ama en tepedeki yüzde 1, tüm gelirin neredeyse dörtte birini alıyor. Vergide adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘IMF BİLE KURTARAMAZ’

“Kıdem tazminatımıza elinizi uzatmaya kalkmayın. Sizi akıl hocanız IMF bile kurtarmaz. Ürettiğimiz toplam değerin hakça paylaşılmasını istiyoruz. Bizi yoksulluğa mahkum etmeye çalışanlara kol kola meydan okuyacağız” diye konuşan Çerkezoğlu, ürettiklerinin toplam değerini hakça paylaşılmasını istediklerini kaydetti.

DİSK adalet istedi: Ücretlerimiz artsın, vergi yükümüz azalsın

Yorumlar kapalı.