Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde müezzin Necmi G., namaz kıldıktan sonra cami içerisinde gürültü yaptığını ileri sürdüğü 9 yaşındaki çocuğa şiddet uyguladı. Çocuğun babası darp raporu aldı. Müezzin hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde müezzin Necmi G.’nin (63), cami içerisinde ses yaptığı için 9 yaşındaki B.G’yi darp ettiği iddiasıyla hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

ilçedeki Yeniyurt Mahallesi Merkez Camii’de görev yapan müezzin Necmi G, namaz kıldıktan sonra cami içerisinde gürültü yaptığını ileri sürdüğü çocuklara tepki gösterdi.

Müezzin, çocuklardan B.G.’yi yerden kaldırıp fırlattıktan sonra defalarca tokatladı. Bu anlar ise cami içerisindeki diğer çocuklar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntüler sosyal medyada paylaşıldıktan sonra Dörtyol Kaymakamlığı ve Dörtyol İlçe Müftülüğü tarafından müezzin hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Bu arada çocuğuna darp raporu alan baba A. G. de Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık da iddialar üzerine adli soruşturma başlattı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde müezzin Necmi G.’nin cami içerisinde ses yaptığı iddiasıyla B.G’yi darp ettiği görüntülere dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erbaş açıklamasında şunları söyledi:

“Bazı medya mecralarında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir camimizde yaşandığı iddia edilen görüntünün ardından ilgili birimlerimize konuya ilişkin ivedilikle soruşturma başlatılması talimatını verdim. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Camilerimizin süsü, çiçekleri ve neşesi olan çocuklarımızın İslam’ı, Rabbimizi, Peygamberimizi ve güzel ahlak gibi birçok iyi hasleti öğrenecekleri camilerimizde onların onurunu hiçe sayan, rencide eden ve şiddete başvuran hiçbir davranış kabul edilemez.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım

Yorumlar kapalı.