Diyanet Vakfı 2. Başkanı Ali Erbaş’ı överken abarttı: Siz bebekleri kucağınıza alınca bebekler de kurtulmaya başladı

Diyanet Vakfı 2. Başkanı İhsan Açık'ın Diyanet TV'de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 'Siz bebekleri kucağınıza alınca bebekler de kurtulmaya başladı' dediği anlar gündem oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet TV’deki İyilik Vakti adlı programında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın deprem bölgesinde bir bebekle çekildiği fotoğraf ekrana yansıtıldı ve Erbaş’a bu fotoğrafın hikayesi soruldu. Araya giren Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı İhsan Açık, enkaz altındaki çocukları ima ederek, “Bebekler kurtulmaya başladı siz bebekleri kucağınıza alınca. Rabbim nimet verdi, çok bebek kurtuldu” iddiasında bulundu. Erbaş ise bu iddiaya “Elhamdülillah’ yanıtını verdi.

Diyanet’in televizyon kanalı Diyanet TV’de 21 Şubat’ta yayımlanan, Başkan Erbaş ile TDV 2. Başkanı Açık’ın da konuk olarak katıldığı İyilik Vakti adlı program, ilginç diyaloglara sahne oldu. Diyanet ve TDV’nin bölgedeki çalışmalarını anlatan Erbaş, “6 gün kaldım ben. Su yoktu. Bardak sularla abdest aldık” dedi. Açık ise “Banyo, tuvalet yok. 48 saat tuvalet hiç olmadı. Bir şey yenmiyor” diye konuştu. Mobil mutfak kurulduğunu söyleyerek, “Biz de orada bir çorba içerek açlığımızı giderdik Maraş’ta” diyen Erbaş’ın sözünü kesen ve araya giren Açık, “Ben söyleyeyim. Hocam o dakikaya kadar ilk kez yemek yemiş oldu. Çabası, gayreti, çocuklara merhameti, koşuşturmasından yemek yemeyi unutmuş. Hocama dedim ki bardak çorbayı içer misiniz? İçti. Hocama çaktırmadan ben yerine yeniden koyuyorum, hocamın aç olduğunu biliyorum. ‘Ne kadar tatlı çorbaymış’ dedi” ifadelerini kullandı. Çorba konusunun, Menzil tarikatında “bitmeyen, yedikçe artan çorba” öyküsüne benzemesi de dikkat çekti.

“NİMET VERDİ”

Programın ilerleyen dakikalarında ise moderatör, ekrana yansıtılan Erbaş’ın kucağındaki bir bebekle olan fotoğrafın hikayesini sordu. Erbaş, bir camiyi ziyaret ettiğini, bebeğin de bir Diyanet görevlisinin çocuğu olduğunu söyleyerek, “Bebeği kucağıma aldım, dua ettim” dedi. Söze dahil olan Açık ise “Fotoğraf, umudun ve ümidin fotoğrafı. Çünkü hocam bebekler de kurtulmaya başladı siz bebekleri kucağınıza alınca. Rabbim nimet verdi, çok bebek kurtuldu. Hakikaten çok bebek kurtuldu” ifadelerini kullandı. Erbaş ise “Elhamdülillah” yanıtını verdi.

Diyanet Vakfı 2. Başkanı Ali Erbaş’ı överken abarttı: Siz bebekleri kucağınıza alınca bebekler de kurtulmaya başladı

Yorumlar kapalı.