Diyet yaparken bunlara mutlaka dikkat edin! Kilo verme sürecinde nelere dikkat etmeliyiz?

Fazla kilolarımızdan kurtulmak için diyete başlamaya karar veririz. Ancak diyete başladıktan sonra dikkat etmemiz gereken bazı önemli detaylar var. İşte kilo verme sürecinde aklımızdan çıkarmamamız gerekenler…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte kendimizi kendimizi eve kapatıyoruz. Hareketimiz azaldığı için bu durum kilo almamıza neden olabilir.

Böyle bir durumda kilosunu korumak isteyen ya da fazla kilolarından kurtulmak isteyenler diyete başlıyor.

Beslenme programımızı düzene sokarak hem fazla kilolarımızdan kurtulabilir hem de mevcut kilomuzu koruyabiliriz. Ancak, diyeti kendi kafamıza göre değil mutlaka bir uzmandan yardım alarak yapmalıyız.

Diyetisyenler, kişinin vücut değerlerine göre yazdığı programlar ile ideal kiloya kavuşmanıza yardımcı olurlar.

Başkaları için yazılan diyet programlarını uygulamak sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Bu sebeple kendiniz için bir program yazdırmanız daha doğru olacaktır.

SABIRLI OLUN

Diyet, sabır gerektiren bir süreçtir. Acele ederek anında sonuç beklemek bazen hayal kırıklığına uğratabilir. Anında ve etkili sonuçlar vaat eden her türlü diyetin sağlığınız için tehlikeli olabileceğini unutmayın. Örneğin hızlı kilo kaybı, yağ yerine kas kaybetmek gibi kötü etkilere sahip olabilir, su kaybına neden olabilir ve zihinsel sağlığınızı etkileyebilir.

Sağlıklı kilo vermek, bir “diyet” veya “program” değil, sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve stres yönetimi içeren bir yaşam tarzıdır.

Kilo vermeye çalışırken, bunun çok hızlı olmasını istemek doğaldır. Ancak kademeli ve istikrarlı kilo kaybı (haftada yaklaşık 2 kilo) olan kişilerin kilo verme olasılığı daha yüksektir.

YİYECEKLERİ YAVAŞ YİYİN

Kilo vermek isteyenler için altın kurallardan birisi yiyecekleri yavaş yemektir. Yemekleri yutmadan önce iyice çiğneyerek tükettiğimiz zaman kalori alımını azaltırız.

Beynin gıda tüketiminden doygunluğu algılaması normalde en az 15 dakika sürer. Aslında, birçok çalışma, kilo sorunu olan kişilerin yiyeceklerini normal kilolu kişilere göre daha az çiğneme eğiliminde olduklarını göstermiştir.

DOYDUĞUNUZ ZAMAN YEMEK YEMEYİ BIRAKIN

Yemek yerken tokluk hissetmeye başladığınız an, yediğiniz yiyecek ne kadar lezzetli olursa olsun yemek yemeyi bırakın.

ÖĞÜN ATLAMAYIN

Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için öncelikle düzenli beslenmemiz gerekir. Düzenli beslenmenin yolu da gün içindeki öğünleri atlamadan yeteri kadar kalori alarak sağlayabiliriz. Eğer öğün atlarsanız bu durum metabolizmanızın yavaş çalışmasına neden olur. Böylelikle ya kilo alırsınız ya da kilo vermeniz zorlaşır.

Yaşı ilerleyen kişiler için kilo vermek daha zor hale gelir. Bu, çeşitli nedenlerle olabilir, örneğin stres seviyelerinin artması, metabolizmanın yavaşlaması ve ileri yaş nedeniyle kaçınılmaz kas kaybı.

MUTLAKA EGZERSİZ YAPIN

Kilo vermek son derece zorlayıcı olsa da, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, belirlenen hedeflere ulaşmak için önemli bir itici faktör olmaya devam ediyor. Ayrıca, diyet değişikliği toplu olarak haftada en az 50 dakika düzenli egzersizle birleştirilirse, daha iyi bir sağlık da elde edilebilir.

Diyet yaparken bunlara mutlaka dikkat edin! Kilo verme sürecinde nelere dikkat etmeliyiz?

Yorumlar kapalı.