Diyet yapmadan kilo vermek istiyorsanız bu besinleri mutlaka tüketin! Metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor…

Kilo vermek için başvurduğumuz ve kısa sürede fazla kilo kaybına neden olan şok diyetleri bıraktığımız verdiğimiz kiloları yeniden alıyoruz. Zararlı olan bu yöntem, sağlığımızı da olumsuz yönde etkiliyor. Diyet yapmadan düzenli bir şekilde beslenip, kilo vermenize yardımcı olacak besinler tüketerek siz de zayıflayabilirsiniz. Aşağıdaki besinleri mutlaka tüketin.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fazla kilolarımızdan kurtulmak için öncelikle düzenli ve sağlıklı bir şekilde beslenmemiz gerekir. Eğer, düzenli bir beslenme programımız olmazsa metabolizmamızın çalışma hızı yavaşlar ve buda kilo almamıza neden olur.

Bazen başvurduğumuz şok diyetler sayesinde kısa sürede kilo versek de, diyeti bıraktıktan sonra verdiğimiz kiloları yeniden alıyoruz. Bu yüzden, şok diyetler yerine beslenme alışkanlığı kazanabileceğimiz dengeli ve düzenli bir beslenme programıyla diyet yapmadan fazla kilolarımızdan kurtulabiliriz.

Bazı besinler, diyet yapmadan kilo vermenize yardımcı olur. Eğer siz de, sıkı diyet programları yerine dengeli ve düzenli beslenerek kilo vermek istiyorsanız yemek programınızda aşağıdaki besinleri mutlaka bulundurun.

TARÇIN

Kan şekerini dengede tutan tarçın, gün içinde sık sık karşılaştığımız açlık ve tatlı krizlerinin önüne geçer. Aynı zamanda tok tutmayı da sağlayan tarçın, vücudumuzun fazla kalori almasının da önüne geçer. Aşırıya kaçmadan, düzenli bir şekilde tüketilen tarçın sayesinde vücutta depolanan yağlar hızlıca yakılır.

KETEN TOHUMU

Omega yağ asitleri bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan keten tohumu, yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.

Açlık hissini bastırıp gün boyu tok tutan keten tohumu, fazla kalori alımının da önüne geçer.

Ayrıca içerdiği lignan sayesinde keten tohumu menopoz sonrası kadınlarda vücut yağının artışını da önler. Keten tohumu sindirim sisteminin de düzenli çalışmasına yardımcı olur. Sağlıklı kilo verebilmek için diyet listenize keten tohumunu ekleyebilirsiniz.

LİMON

İçinde barındırdığı C vitamini sayesinde bağışıklığı güçlendiren limon, yavaşlayan metabolizmayı da harekete geçirir. Böylelikle yağ yakımını daha kolay hale getiren limon, özellikle karın bölgesindeki yağların yakılmasında önemli rol oynar.

Limonu detoks suyu olarak, salatalarda ya da yoğurt kürlerinde zayıflamak için tüketebilirsiniz.

AVOKADO

Avokado, omega 9 yağ asitlerinden oldukça zengin ve kilo vermeye yardımcı bir besindir.

Düzenli tüketildiğinde metabolizmayı hızlandıran avokado, yağ yakımına yardımcı olur ve kilo vermemizi sağlar.

Avokado sindirim sistemini de düzene sokar. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı önler.

ANANAS

Ananas, antioksidanlar, enzimler, mineraller, vitaminler açısından zengindir. İçerdiği bromealin enzimleriyle de yağ yakımını destekleyerek kilo vermeye yardımcı meyveler arasında yer alır.

Ananas tüketerek hem vücudunuza vitamin depolarsınız hem de yağ yakımını daha hızlı bir şekilde gerçekleştirirsiniz. Ananas metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle de kilo vermeyi kolaylaştırır.

Diyet yapmadan kilo vermek istiyorsanız bu besinleri mutlaka tüketin! Metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor…

Yorumlar kapalı.