Doktora götürülen bir yaşındaki bebeğin beyninden doğmamış ikizi çıkarıldı

Çin'de nadir rastlanan bir vaka doktorları şaşırttı. Nörolojik problemlerle hastaneye götürülen bir yaşındaki bebeğin beyninden, fetüs halindeki ikizi ameliyatla çıkarıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’de sağlık sorunları yaşayan bir yaşındaki bebeğin beyninden ameliyatla ikizi çıkarıldı.

Doktorlar fetüsün üst uzuvlarının, kemiklerinin ve hatta tırnaklarının gelişmiş olduğunu, yani muhtemelen anne karnındaki kardeşinin içindeyken aylarca büyümeye devam ettiğini söyledi.

Yaklaşık beş santim uzunluğundaki fetüs, bebeğin anne babasının, kızlarının kafasının büyüdüğünü ve motor becerilerinde sorunlar yaşadığını farkederek hastaneye götürmesiyle başladı.

Fetus-in-fetu, ikizlerin anne karnında birbiriyle kaynaşması ve birinin diğerinin içinde fiziksel olarak gelişmesi gibi nadir görülen olaylara verilen tıbbi isimdir. Vakaya şimdiye kadar pelviste, bağırsaklarda ve testislerde rastlandı.

Doktora götürülen bir yaşındaki bebeğin beyninden doğmamış ikizi çıkarıldı

Şimdiye kadar sadece 200 civarında vaka belgelenmiş olup, bunlardan sadece 18’i kafatasının içinde meydana geldi.

Doktorlar, kardeşiyle aynı kan kaynağını paylaştığı için doğumdan sonra da hayatta kalmaya devam ettiğini söylediler.

Hayatta kalan ikizin uzun vadeli hasar görüp görmeyeceği belli değil. Çocuğu tedavi eden Fudan Üniversitesi Huashan Hastanesi’nden nörolog Dr. “Kafatası içindeki bu vakanın embriyonun tam ayrılamamasından kaynaklandığı düşünülüyor. Embriyodan kalan parçalar yapıştıkları yerde gelişimini sürdürüyor” dedi.

Doktora götürülen bir yaşındaki bebeğin beyninden doğmamış ikizi çıkarıldı

Yorumlar kapalı.