Dolandırıcıları kızdıracak özellik: Gmail’e mavi tik geliyor

Google, Gmail’e mavi tik geleceğini duyurdu. Güvenlik için getirilen bu özellik, kullanıcıların kendilerine e-posta gönderen şirketlerin gerçek hesap olup olmadığını anlamasını sağlayacak. Google’un duyurduğu bu yenilik, mail dolandırıcılarına karşı, güvenlik konusundaki önlemlerini arttırdığına işaret ediyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google’ın sunduğu reklam destekli ücretsiz e-posta hizmeti Gmail’e e-postayı gönderen hesabın doğrulandığı belirten mavi tik özelliği geliyor. Google’un duyurduğu yenilik, dolandırıcılara karşı, güvenlik konusundaki önlemlerini arttırdığına işaret ediyor.

Şirketten gelen açıklama, artık Gmail’de Twitter gibi platformlardakilere benzer bir şekilde mavi tik göreceğimiz yönünde oldu. Teknoloji devi tarafından paylaşılan ekran görüntülerinde, mavi tikin e-postayı gönderenlerin hemen yan tarafında yer alacağı görülüyor. Bu kısmın üzerine geldiğinizde ise e-postayı gönderenin “doğrulandığı” belirtiliyor. Google, logosunu ekleyerek doğrulama yapan şirketlerin otomatik olarak mavi tik alacağını ekledi.

Dolandırıcıları kızdıracak özellik: Gmail’e mavi tik geliyor

Şirketin bu hamlesi, kullanıcıların gelen maillerin gerçek mi yoksa dolandırıcılık amaçlı mı olduğunu anlamasını kolaylaştırılacak. Gmail, hem iş hem de kişisel Google hesapları için mavi tikleri yayınlamaya başladı.

Dolandırıcıları kızdıracak özellik: Gmail’e mavi tik geliyor

Yorumlar kapalı.