Donald Trump’tan yeni açıklama: Seçimi kazandım, 71 milyon yasal oy aldım

Donald Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Gözlemcilerin sayım odalarına girmesine izin verilmedi. Seçimi kazandım, 71 milyon yasal oy aldım.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 59. başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden’in gerekli olan 270 delegeyi alarak barajını aşması ve 290 delegeye ulaşmasına rağmen, Donald Trump seçimi kazandığını iddia etti.

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Gözlemcilerin sayım odalarına girmesine izin verilmedi. Seçimi kazandım, 71 milyon yasal oy aldım. Gözlemcilerimizin görmesine izin verilmeyen kötü şeyler oldu. Postayla gönderilen milyonlarca oy pusulası, bunlar hiç istememiş insanlara gönderildi!” dedi.

Trump, bu tweetinin devamında bir tweet daha atarak “71 milyon oy. Görevdeki bir başkanın ulaştığı en yüksek sayı” diye ekledi.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1325194709443080192

Joe Biden, ülkenin 46. Başkanı oldu

ABD’de 59. başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden’ın kazandığı bildirildi. Biden, Pennsylvania ve Nevada eyaletlerinde seçimi kazanarak gerekli olan 270 delege barajını aştı, 290 delegeye ulaştı.

Donald Trump'tan yeni açıklama: Seçimi kazandım, 71 milyon yasal oy aldım

ABD’de Biden taraftarları, sokaklarda seçim zaferini kutluyor

ABD’de yapılan 59. başkanlık seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat Joe Biden’ın kazandığının duyurulmasının ardından, başta Başkent Washington DC ve New York kentlerinde olmak üzere birçok kentte kutlamalar yapılıyor. New York’taki ünlü Times Meydanı’nda kutlamalar yapıldı.

Donald Trump’tan yeni açıklama: Seçimi kazandım, 71 milyon yasal oy aldım

Yorumlar kapalı.