Dünya Bankası’ndan Emine Erdoğan’a ‘İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, Sıfır Atık Projesi ile iklim konusunda gösterdiği 'öncülük' nedeniyle Dünya Bankası’nca 'İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü' verildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Bankası’ndan Emine Erdoğan’a, “İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü” verildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Konukevi Bahçesinde düzenlenen ‘Dünya Bankası İklim ve Kalkınma Liderlik Ödül Programı’na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame ve davetliler katıldı. Emine Erdoğan, “Bu son derece anlamlı ödülü, çocuklarımızın adil bir geleceğe kavuşması için tek yürek olmuş tüm doğaseverler adına kabul ediyorum. Dünya Bankası Türkiye Temsilciliği’ne şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Daha çok işimiz var”

Törenin ardından katılımcılarla bir süre sohbet eden Emine Erdoğan, gazetecilerin, “Bu projeye başlarken işlerin bu noktaya geleceğini düşünüyor muydunuz?” sorusu üzerine, “Başlarken bu kadar sonuç alacağım hiç aklıma gelmedi. Ödül almak için de yapmadım bunları. Bunlar ekstradan. Bu ödülü, ülkem, milletim, altyapıyı hazırlayan akademisyenler, çevreciler adına aldım.” dedi.

“Aslında daha başındayız değil mi?” sorusuna karşılık da Emine Erdoğan, “Daha çok işimiz var ama hep birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum. Hele gençlerin buna inanması çok önemli. Başladığımız yerden gençlere devredeceğiz, onlar devam ettirecek inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlara Sıfır Atık Projesi kapsamında bir çağrınız olur mu? Neler yapılabilir?” sorusu üzerine ise Emine Erdoğan, vatandaşların zaten bu işi çok sahiplendiğini belirterek, “Halkımıza güveniyorum, mutlaka en iyisini yapacaklardır.” dedi.

Dünya Bankası’ndan Emine Erdoğan’a ‘İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü’

Yorumlar kapalı.