‘Dünyanın en çirkin köpeği’ yarışmasının kazananı belli oldu

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde her yıl düzenlenen Sonoma-Marin Panayırı'ndaki "Dünyanın En Çirkin Köpeği" yarışmasının galibi belli oldu. Scooter adlı köpek, 23 Haziran'daki etkinlikte birinci seçildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de düzenlenen “Dünyanın En Çirkin Köpeği” yarışmasını, doğumun ardından itlaf edilmesi düşünülen 7 yaşındaki tüysüz Çin köpeği cinsindeki “Scooter” kazandı

Yarışmaya giriş için hazırlanan biyografide Scooter’ın, ayakları geriye dönük şekilde doğduğu ve Saving Animals From Ethansia (Hayvanları Ötanaziden Kurtar) adlı bir hayvan kurtarma örgütünün çabasıyla hayatta kaldığı belirtildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen etkinlikte, “seyrek tüyleri, fareninkine benzerkuyruğu ve sürekli dışarıda olan diliyle” 7 yaşındaki Scooter dikkatleri üzerine çekti.

“Scooter’ın diğer köpeklerden farklı olduğuna dair hiçbir fikri yok” ifadesini kullanan Linda Celeste Elmquist, eski sahibinin bakamayacak duruma geldiği için 7 ay önce sahiplendiğini belirtti.

Linda Celeste Elmquist, 1970’lerden beri tüm köpeklerin sevimli olduğunu hatırlatmayı amaçlayan yarışmada birinci olan Scooter için şu ifadeleri kullandı:

“Scooter’ın dünyanın en çirkin köpeği yarışmasını kazanmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Deforme arka ayaklarıyla karşılaştığı zorluklara rağmen Scooter her şeye meydan okudu, bize direnç ve kararlılığın ne anlama geldiğini gösterdi”

‘Dünyanın en çirkin köpeği’ yarışmasının kazananı belli oldu

Yorumlar kapalı.