Duruşmaya iki gün kala şarkıcı Gülşen’den yeni hamle

Gülşen’in nisan ayında verdiği bir konserde, “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” demesinin yer aldığı bir video aylar sonra dolaşıma sokulmuştu. Kime söylendiği belli olmayan söz konusu ifadenin yer aldığı videonun yayılmasının ardından Twitter’da ‘#GülşenTuklansın’ diye etiket açılmıştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gözaltına alınan Gülşen, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla tutuklanmıştı. 3 gece cezaevinde kalan Gülşen, 4. gün ev hapsinde kalması koşuluyla serbest bırakılmıştı. Avukatları Gülşen için verilen ev hapsi kararına itiraz etmiş, talep reddedilmişti.

Duruşmaya iki gün kala şarkıcı Gülşen'den yeni hamle

Gülşen hakkında hazırlanan iddianamede 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenmişti. İddianame kabul edilmişti.

Yurtdışına çıkış yasağı sürüyor, ev hapsi kaldırıldı

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi de iddianameyi kabul etti. 21 Ekim’de hakim karşısına çıkacak Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı. Yurtdışı yasağı ve karakol imza şartı getirildi. Gülşen cuma günü hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Duruşmaya iki gün kala Gülşen’den sürpriz hamle geldi.

Duruşmaya iki gün kala şarkıcı Gülşen'den yeni hamle

Sabah’tan Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle cuma günü halkın karşısına çıkacak olan Gülşen Çolakoğlu’nun avukatı Emek Emre yargılamanın yapılacağı İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’ne savunma içeren dilekçe sundu.

Duruşmaya iki gün kala şarkıcı Gülşen'den yeni hamle

Videoyu yaydıktan sonra hesabı kapadı

Şarkıcı Gülşen’in avukatı Emek Emre mahkemeye sunduğu dilekçede, suça konu sözleri Gülşen’in ekibinden Miraç Çelenk’e söylediğini, Çelenk ve başı sonu kırpılmış videoyu TikTok’ta yayınlayan Emre A.’nın mahkemede tanık olarak dinlenmesini istedi.

Dilekçede videoyu yayınladıktan sonra Gülşen’e başlatılan linç kampanyası hedefe ulaştığında Emre A.’nın hesabını kapattığı belirtildi.

Aynı zamanda Emre A. hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Adli kontroller kalksın

Yargılamaya konu olan Gülşen’in söylemini sahne arkadaşı Miraç Çelenk’e söylediği kendisinin savunma tanığı olarak çağrılması istendi.

Dilekçede delillerin toplanmasına karar verilmesi istenerek, Gülşen’in sorgusunun ilk duruşmada yapılması halinde aleyhine uygulanan tüm adli kontrol tedbirlerinin kaldırılarak, yargılamanın kalanında duruşmalardan vareste tutulması istendi.

Duruşmaya iki gün kala şarkıcı Gülşen’den yeni hamle

Yorumlar kapalı.