Duşta yapılan 10 büyük hata! Eğer bunları yapıyorsanız çok tehlikeli

Duşta yaptığınız bağlı alışkanlıklar, sandığınızdan daha tehlikeli olabilir. İşte duşta yapılan 10 büyük hata…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Duş alma alışkanlığı kişiden kişiye göre değişebilir. Bazı insanlar günlük alırken, bazıları ise 2-3 günde bir tercih ediyor. Hatta bazıları ise gün içinde 2 kez duş alıyor.

En sık yaptığımız işlerden biri olan duştaki bazı alışkanlıklarımız sandığımızdan daha tehlikeli olabiliyor. Bu hatalar yüzünden başta cilt ve saç sağlığımız zarar görüyor.

Posta’da yer alan bir içerikte; Duşta yapılan 10 hata sıralandı..

AŞIRI SICAK SU

Sıcak su cilt kuruluğunu artırıyor. Vücudunun çok sıcak su ile temasından da olabildiğince kaçınmalısın. Üstelik çok sıcak suyla yıkanmak saçların yıpranıp dökülmesine neden oluyor. 40 derecenin üzerindeki su, saç derisinin tahriş olmasına ve saç dökülmesi sorunu olmasına neden olur.

UZUN SÜRE DUŞ ALMAK

20-30 dakikalık duşların daha temiz olmayı sağladığına inanılsa da cilde zarar vermek dışında faydası olmuyor. Uzun süre duşta kalmak ciltte kaşıntı, kızarıklık sorunlarının oluşmasına neden oluyor. En ideal duş süresi 10 dakika.

DUŞ JELİNİ ABARTMAK

Renkleri, kokuları ve yarattığı temizlik hissi sayesinde çoğu insanın sabun yerine tercih ettiği duş jeli, koku esanslarının yapısı nedeniyle cildin pH dengesini bozan kimyasal maddeler içeriyor. Bu da cildin egzama, mantar gibi sorunlara meyili olmasına neden oluyor.

ESKİ VE ISLAK LİF KULLANMAK

Islak lif ya da süngerler bakteri ve küf oluşumuna neden olabildiği için lif veya süngerini dört haftada bir değiştirmelisin.

ÇOK FAZLA LİFLENMEK

Peeling ve kese uygulamaları, cildi ölü derilerden arındırarak rahatlatsa da aşırı yapıldığında deride oluşan sürtünmeye bağlı iritasyon nedeniyle cilt kuruluğunda artış olur.

CİLDİ VE SAÇLARI ÇOK FAZLA KURULAMAK

Banyo rutini sonrasında cildini de saçlarını da çok sert şekilde havlu ile kurulamamalısın. Islak saça havlu sarmak saçların kırılgan hale gelmesine neden olduğundan kendi halinde kurumaya bırakman gerekir. Duştan çıkmadan önce saçlarının suyunu akıtmak için çamaşır sıkar gibi sıkman da saçlarının yıpranmasına neden olur. Sert havlu cildini de çok fazla kurulamamalısın. Yumuşak bir havluyla yavaşça kurutup biraz nemli bırakmalısın. Banyodan sonra cilt tipine uygun nemlendirici krem kullanmayı ihmal etmemelisin.

ASIL DUŞU AKŞAM YAPMALI

Sabah yapılan duş soğuk su sizi uyandırmaya yardımcı olabileceği için gerçekten kişisel tercih meselesidir, ancak gece yatmadan önce duş almayı öneriyor. Böylelikle yatağa girmeden önce cildinize gün içinde yapışan her şeyden kurtulacağınızı belirtiyor.

CİLT KURUMADAN NEMLENDİRİN

Beklemeyin! Duştan çıkıldığında vücudu nemlendirmek nem tutmaya yardımcı oluyor. Eğer beklerseniz kuru cilt riski taşırsınız. Bu nedenle cildinizi kurutmadan nemlendiricinizi sürmeye başlayabilirsiniz.

HER GÜN DUŞ ALINMAMALI

Haftada üç gün duş alınmalı. Ve saçlarınızı da her gün yıkamamanız gerek. Her gün yıkarsanız saçlarınızın doğal yağlarını kaybedersiniz. Günde bir defadan fazla duş yaparsanız yalnızca koltuk altı, ayak ve diğer kirli bölgeleri her gün yıkamanızı ve cildinizi kurutacak sabundan kaçınmanızı öneriyor.

ESANS İÇEREN VÜCUT YAĞLARI KULLANMAYIN

Belki kokusuyla sizi rahatlatır ama aynı zamanda tenden kolay kolay arındıramazsınız. Yine de çok istiyorsanız, banyo suyunuza bir kabın içine koyacağınız bir miktar yulaf ezmesi ile birlikte bir kaç damla damlatın. Yulaf ezmesi kokuyu korurken, yağı da emecektir. Aynı zamanda deriyi nemlendirirken, egzama ya da diğer deri hastalıklarından da koruyacaktır.

Duşta yapılan 10 büyük hata! Eğer bunları yapıyorsanız çok tehlikeli

Yorumlar kapalı.