Ediz Bahtiyaroğlu kimdir? Ediz Bahtiyaroğlu’nun ölüm nedeni neydi?

Ediz Bahtiyaroğlu, henüz 26 yaşındayken 2012 yılında hayatını kaybetti. Başta son olarak formasını giydiği takım olan Eskişehirspor olmak üzere tüm futbol dünyasını derinden üzen Ediz Bahtiyaroğlu'nun ölümü ardından tüm futbol dünyasını yasa boğmuştu. Peki, Ediz Bahtiyaroğlu kimdir? Ediz Bahtiyaroğlu nasıl öldü?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir formasını giyen Türkiye’nin başarılı savunma oyuncularında biri olan Ediz Bahtiyaroğlu 2012 yılında hayatını kaybetmişti. Türk ve dünya futbolunu yasa boğan olayın ardından 6 sene geçmesine rağmen Ediz Bahtiyaroğlu unutulmadı. Eskişehir ve diğer kulüp yönetici ile taraftarları tarafından her sene anılan Ediz için bu sene de anıldı. Peki Eskişehir’in unutulmaz futbolcusu Ediz Bahtiyaroğlu kimdir? Ediz Bahtiyaroğlu ölüm nedeni nedir?

EDİZ BAHTİYAROĞLU KİMDİR?

Ediz Bahtiyaroğlu, 2012 yılında 26 yaşındayken hayatını kaybetmiş ve futbol dünyasını yasa boğmuştu. Taraftarların ölüm yıl dönümünde andığı futbolcu önemli takımlarda forma giymişti. Peki, Ediz Bahtiyaroğlu hangi takımlarda oynadı ve ölüm nedeni neydi?

Ediz Bahtiyaroğlu, 2 Ocak 1986 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. Bosna-Hersek asıllı olan Ediz Bahtiyaroğlu, Ankaraspor, MKE Ankaragücü ve Bucaspor formaları giymiş, son olarak Eskişehirspor’da oynamıştı. Boşnak kökenli olan Bahtiyaroğlu, pasaportundan dolayı Türkiye’de Türk statüsünde forma giymekteydi.

Futbola Bursaspor’un altyapısında başladı. 17 yaşına kadar Bursaspor’un PAF takımında forma giydi. O sene takımı küme düşünce Ankaraspor’a transferoldu. Ankaraspor’un da PAF takımında denenirken takımın başında olan Samet Aybaba Ediz’in bonservisini Bursaspor’dan satın aldı. Ankaraspor A Takımı ile ilk maçını UEFA Intertoto Kupası’nda oynadı.

Süper Lig’deki ilk maçına 4 Ağustos 2006’da Galatasaray karşısında 79. dakikada oyuna girmesiyle çıktı. 2011-12 sezonunda Eskişehirspor’a transfer oldu. 2012-13 sezonunda ise 2 maçta forma giydi. 5 Eylül 2012’de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

EDİZ BAHTİYAROĞLU ÖLÜM NEDENİ

5 Eylül’de hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu’nun yapılan otopsisinde ölüm nedeni, 26 yaşındaki futbolcunun kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmişti. İnceleme sonunda hazırlanan 2 sayfalık raporda Ediz Bahtiyaroğlu’nun ölüm nedeninin doğal vücut yapısından kaynaklanan kalp krizi olduğu belirtildi.

Ediz Bahtiyaroğlu kimdir? Ediz Bahtiyaroğlu’nun ölüm nedeni neydi?

Yorumlar kapalı.