Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

AK Parti Bursa Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Efkan Ala, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bursa Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Efkan AlaAK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Alınan bilgiye göre Ala, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın takdiriyle Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeliği ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına görevlendirildi.

Efkan Ala kimdir?

Efkan Ala, 1965’te Erzurum Oltu’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini Erzurum İmam Hatip Lisesi’nde, Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. İktisat alanında yüksek lisans yaptı. Yurtdışı stajını İngiltere’de yaptı. Çeşitli ilçelerde Kaymakamlık yaptıktan sonra Tunceli Vali Yardımcılığı görevine atandı.

İçişleri Bakanlığı’nda, eğitim şube müdürlüğü ve iller idaresi daire başkanlığı görevlerinde bulundu. Bu sürede UNİCEF ile işbirliği içerisinde yürütülen yaşam kalitesi göstergeleriyle ilgili çalışmalarda yer aldı. Turizm Bakanlığı’nda Turizm Eğitimi Genel Müdürü ve Turizm Bakanlığı Müşaviri olarak görev yaptı. Bu dönemde Dünya Turizm Örgütünde Kaliteyi Desteleme Komitesi Üyeliği görevinde bulundu. 2003 yılında Batman valiliğine,2004 yılında Diyarbakır Valiliğine atandı.

Diyarbakır valisiyken 2007 yılında Başbakanlık Müsteşarlığı görevine atandı. Bu görevi sırasında OECD yüksek düzeyli memurlar toplantılarında Türkiye’yi temsil etti. 2013 yılında İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. 2016 yılında bakanlık görevinden ayrıldı. 25. Dönem Erzurum ve 26. Dönem Bursa Milletvekili olarak TBMM de görev yaptı. 2015 yılından itibaren AK Parti MKYK üyesi olarak görev yapmaktadır. Çok sayıda uluslararası çalışma ve toplantıya Türkiye’yi temsilen katıldı.

Çeşitli dergilerde tercümeleri yayınlandı. Evli ve iki çocuk babası olan ALA, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

Yorumlar kapalı.