Eğitim Sen Muğla: Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitim emekçilerinin aşı olması için adım atmadı

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kameralar önünde 23 Şubat 2021 tarihinde aşı olduğunu ancak sorumlusu olduğu eğitim emekçilerinin aşı olması için adım atmadığını söyledi. Savran, "Gelinen aşamada köylerde çalışan öğretmenlerin bir bölümü dışında eğitim emekçilerinin çok büyük bölümüne hâlâ aşı yapılmamıştır" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Alınmayan önlemlerin sonucu sağlık hakkı, eğitim hakkı ve çalışma hakkı arasında tercih yapmaya zorlanıyoruz. Aşı, düzenli test, acil kapanma, sınavların iptali zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

Eğitim Sen Muğla Şubesi, Muğla’da vaka sayılarının bir ayda yüzde 85,5 artması, Milas’ta 124 okuldan 102’sinde 27 Mart 2021 tarihinden itibaren yüz yüze eğitime 14 gün boyunca ara verilmesi kararı sonrası açıklama yaptı.

Eğitim Sen Şube Başkanı Savran, “Pandemi, pek çok alanda yıkıcı etkisini artırarak sürdürüyor. Salgınla birlikte eğitim alanında yaşanmakta olan sorunlar ve eşitsizlikler artık tahammül edilemez bir noktaya geldi. Yaşanmakta olan sorunlara bir de karar alıcıların eğitim alanını yönetememesi eklendiğinde ortaya oldukça vahim bir tablo çıkıyor“ ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜNE HÂLÂ AŞI YAPILMADI”

Yüz yüze eğitime başlamadan önce tüm öğretmenlerin aşılanacağının bizzat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklandığını kaydeden Savran, “Milli Eğitim Bakanı kameralar önünde 23 Şubat 2021 tarihinde aşısını olmuş ancak sorumlusu olduğu eğitim emekçilerinin aşı olması için adım atmamıştır. Gelinen aşamada köylerde çalışan öğretmenlerin bir bölümü dışında eğitim emekçilerinin çok büyük bölümüne hâlâ aşı yapılmamıştır” diye konuştu.

Savran, şunları söyledi: “Gerçek ötesi algı yaratma girişimlerine rağmen bir ayın sonunda bugün vaka sayısı 30.021 ve test pozitiflik oranı yüzde 13,44. Muğla’da, 15-21 Şubat 2021 tarihleri arasında açıklanan haftalık vaka sayısı 100 binde 49,66 oranı ile yüksek riskli iller arasındaydı. Sağlık Bakanlığının en son yaptığı açıklamayla 13-19 Mart 2021 arasında ilimizin yeni vaka sayısı ilk haftaya oranla %85,5 artarak 100 binde 92,33 çıktığını öğrenmiş olduk. İlimizde görülen yeni vaka sayılarının, bir aydan az bir süre içerisinde % 85,5 artmış olması kaygılanmakta ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır.”

“TERCİH YAPMAYA ZORLANIYORUZ”

“Milas İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 26 Mart 2021 tarih ve 3/6 sayılı kararı ile ilçeden bulunan 124 okuldan 102’si 27 Mart 2021 tarihinden itibaren yüz yüze eğitime 14 gün boyunca ara vermiştir” diyen Savran, “Bu durum öğrenciler ve öğretmenler arasında salgının giderek yayıldığını gösteriyor. Alınmayan önlemlerin sonucu sağlık hakkı ile eğitim hakkı, çalışma hakkı arasında tercih yapmaya zorlanıyoruz. Aşı, düzenli test, acil kapanma, sınavların iptali zorunluluk haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Eğitim Sen Muğla: Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitim emekçilerinin aşı olması için adım atmadı

Yorumlar kapalı.