Ekonomi cephesinde deprem! ‘Merkez Bankası’nda üst düzey istifa’ iddiası!

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı (TCMB) ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi Emrah Şener’in istifa ettiği öne sürdü. Söz konusu iddiaya ilişkin Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) yalanlama geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCMB’de son yılarda değişimler gündemden düşmüyor. Son 5 yılda 5 başka değişen kurumda, birçok çalışan da çeşitli sebeplerle kurumdan ya ayrılıyor ya da uzaklaşmak zorunda kalıyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’i Hazine ve Maliye Bakanı yapması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) başına Hafize Gaye Erkan’ın gelmesiyle birlikte ekonomi cephesinde yine bazı koltuklar değişmeye başladı.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı üzerinden ‘TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener‘in istifa ettiğini’ iddia etti. Söz konusu iddiaya ilişkin herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Ekonomi cephesinde deprem! 'Merkez Bankası’nda üst düzey istifa' iddiası!

Emrah Şener

Şener, Merkez Bankası’nı fiilen yöneten iki kişiden biri olarak görülüyordu.

SARAY’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu iddiaya ilişkin Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yalanlama geldi.

DMM’den yapılan açıklamada, “TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener istifa etti.’ iddiası doğru değildir. Emrah Şener’in istifası söz konusu değildir. Şener, TCMB Başkan Yardımcılığı ve Para Politikası Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmekte, çalışmalarını sürdürmektedir” ifadeleri kullanıldı.

 

Ekonomi cephesinde deprem! ‘Merkez Bankası’nda üst düzey istifa’ iddiası!

Yorumlar kapalı.